Матуранти Техничке школе очистили Златар

ppmedia.rs ( A. Ровчанин ) 12. април 2017. године Друштво Коментари

Ученици Техничке школе умивали туристичку зону Бабића брда Ученици Техничке школе умивали туристичку зону Бабића брда (foto: А. Ровчанин)

Планина Златар из године у годину постаје све атрактивнија туристичка дестинација како за домаће тако и за стране туристе. Током Ускршњих празника скоро сви смештајни капацитети биће попуњени. Како би ова планина засијала својим пуним сјајем ЈКП” 3 септембар” и Техничка школа организовали су велику пролећну акцију чишћења туристичке зоне Златара, у коју је поред радника Комуналног предузећа учешће узело и 55 матурана ове школе.

Повећан број гостију током зимског периода на Златару оставио је своје трагове и на зеленој површини који су постали видљиви тек након отапања снежног покривача. Велики број пвц кеса, затим пластичне амбалаже и другог ситног отпадног материјала указао се овог пролећа како поред магистралног пута који гравитира од центра града према РХ “Центру Златар”, тако и поред спортских терена који се налазе на овој планини. Како овдашње Комунално предузеће на распологању нема довољан број радника који би брзо очистио Златар у помоћ су прискочили матуранти нововарошке Техничке школе и школске клупе на тренутак заменили радним оделом и рукавицама, каже директорка ЈКП” 3 септембар” Сузана Шуљагић.

Ученици Техничке школе умивали туристичку зону Бабића брда

– Ова помоћ помоћ средњошколаца изузетно нам је значајна како би пре Ускрса и доласка велике групе гостију стигли да очистимо Златар. Протеклих дана чистили смо ризлу са градских улица и исте опрали – истиче директорка.

Средња Техничка школа у Новој Вароши броји око 250 ученика и ово није први пут да њени ученици узму учешће у некој од друштвено корисних акција за град, поносно каже професор математике Станко Брајовић и најављује да ће ова акција прерасти у традицију те да ће се преносити са генерације на генерацију матураната.

Ученици Техничке школе умивали туристичку зону Бабића брда

И из Локалне самоуправе најавили су пролећно “умивање” града, председник општине Радосав Васиљевић казао је да ће ускоро кренути санација бројних улица за шта је из општинске касе намењено близу 70 милиона динара.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

očistili zlatar maturanti tehničke škole maturanti očistili zlatar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.