Dado Topić & Time after Time zvezde petog jubilarnog NEXT festivala

15. март 2017. године Култура Коментари

Zlatarinfo logo NEXT festival

Peti, jubilarni humanitarni NEXT festival, održaće se i ove godine u Užicu 28. i 29. aprila u Gradskom kulturnom centru. Na dva stejdža Public i 031 Republic nastupaće neka od vodećih imena domaće rok i elektronske scene. Zvezde NEXT festivala su Dado Topic & Time after Time, Eastock, Marko Vuković i Luka Vuković b2b Ivan Radojević. 

Na Public stejdžu publika će se podsetiti na sve velike hitove koji krase Topićevu dugu i raskošnu karijeru. Pesme Makedonija, Da li znaš da te volim, Superstar i mnoge druge u novim aranžmanima predstavljaju Dadu Topića u sasvim modernom izdanju. Band Time After Time je najjača koncertna podrška do sada, zbog čega ćete uživati u ovoj nezaboravnoj večeri.

Čast da otvori ovogodišnji NEXT festival 28. aprila pripala je četvoročlanom rok sastavu iz Užica Eastock-u, koji se i afirmisao upravo na ovom festivalu prethodnih godina. 


Svoje učešće na NEXT festivalu potvrdio je i jedan od najpoznatijih beogradskih di-džejeva Marko Vuković, a uz njega će se za atmosferu 031 Repulic stage-a pobrinuti di-džej dvojac Luka Vuković b2b Ivan Radojević, već uveliko poznati po sjajnoj energiji koju prave na žurkama širom Srbije i regiona.

NEXT festival od samog osnivanja ima humanitarni karakter. I ove godine, glavni organizator Shift 2 sva prikupljena sredstva od festivala doniraće za opremanje Društvu za mentalno nedovoljno razvijena lica (MNRL) “Anđeli” iz Užica. 

Shift 2 je neprofitna organizacija koja se tokom cele godine trudi da mladima u Užicu i okolini stvori što zanimljivije sadržaje kojima bi mogli da upotpune svoje slobodno vreme. Ukrštanjem ovih ideja nastao je njihov najznačajniji projekat – muzički festival Next u okviru kog je prošle godine u prostorijama Gradskog kulturnog centra bio otvoren i prvi zatvoreni skejt park u Srbiji.

Da podsetimo da je na dosadašnja četiri festivala bilo više od 12000 posetilaca, učestvovalo je oko 50 najaktuelnijih bendova i di-džejeva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, a pružena je prilika i mladim i neafirmisanim bendovima da nastupaju pred lokalnom publikom. Uz pomoć velikog broja volontera i sponzora tokom četiri godine postojanja festivala prikupljeno je preko 600000 dinara koji je doniran u humanitarne svrhe užičkom porodilištu, MNRL “Anđeli”, udruženju “Roditelj – Užice” i Opštoj bolnici Užice.

Više detalja o događaju, samom festivalu i izvođačima koji će gostovati na Next-u saznajte na našoj FB stranici NEXT festival - Užice (http://bit.ly/FestivalNext).

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

užice next festival tocak dado topic


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.