Вељко Чкоњевић у футсал репрезентацији Србије

Aна Вуковић 28. фебруар 2017. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Нововaрошки репрезентативац - Вељко Чкоњевић

Достојанство Златиборског округа у футсал репрезентацији Србије за предстојећи турнир УЕФА, узраста до 17 година, браниће Вељко Чкоњевић, шеснаестогодишњи играч КМФ „Златар 033”.

За своје место у националној селекцији, будући електротехничар рачунара изборио се сјајним наступима у само пола године, колико има од како је са великог фудбала прешао на футсал и заиграо за овај тим. 

– Селектор Владимир Прша Јовановић послао је позив футсалским клубовима који су затим изабрали своје најбоље играче. Први сусрет је био у Врњачкој Бањи и тамо је било 15 играча и три голмана. Сада су отпала три играча, а ја сам остао на скраћеном списку међу 12 одабраних – објашњава Вељко додајући да се његовом успеху радују и колеге из клуба који се од почетка сезоне држи првог места на табели Треће регионалне лиге. 

Узбуђен, задовољан и поносан што ће играти за репрезентацију, Вељко не пушта да га превише понесе овај успех. 

Нововaрошки репрезентативац - Вељко Чкоњевић Нововaрошки репрезентативац - Вељко Чкоњевић

Како каже, сви су они млади и потребно је још пуно рада и труда да би било и напретка и да би њихови пуни капацитети дошли до изражаја. 

Другари из клуба не брину да ће Вељко због репрезентативне каријере запоставити своје обавезе у тиму, а и он каже да ће за њих играти дуже времена. 

Први задаци у националном дресу очекују га већ у мају, када ће у Врњачкој Бањи репрезентација играти припремне утакмице са Русијом, Румунијом и Казахстаном.

Небојши шанса следеће године

Браћа - Вељко и Небојша Чкоњевић Браћа - Вељко и Небојша Чкоњевић

Вељков брат од стрица Небојша Чкоњевић такође је имао шансу да заигра за репрезентацију Србије. Он је остао на ширем списку и неће играти предстојећи турнир, али, каже Вељко, на њега рачунају од следеће године.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

futsal veljko čkonjević nebojša čkonjević reprezentacija srbije


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.