Куд Севојно - златни ансамбл Србије

27. фебруар 2017. године Култура Традиција Коментари

Zlatarinfo logo Куд Севојно - златни ансамбл Србије

Културно-уметничко друштво Ваљаонице бакра и Ваљаонице алуминијума „Импол Севал“ а.д. Севојно заузело је прво место на 18. фестивалу фолклорних ансамбала културно-уметничких друштава Србије.

Под покровитељством Савеза аматера Србије и града Чачка у сали Дома културе у Чачку од 25. до 26. фебруара одржана је 18. Републичка смотра културно-уметничких друштава Србије, а „Севојно“ је први ансамбл по успешности за изведени програм у целини, који по правилима такмичења није смео трајати дуже од 25 минута, изјавио је Ђорђе Делић, уметнички руководилац Ансамбла „Севојно“.

„Наш ансамбл је, поред два друштва из Ужица, представљао Западну Србију и Златиборски округ на овом фестивалу на који се, након окружних такмичења, пласирало 17 најбољих аматерских ансамбала наше земље. Извођачки ансамбл и Народни оркестар нашег друштва освојио је прво место и Златну плакету са освојених 97,60 бодова за програм који смо извели у целини. У овим тренуцима не кријемо радост за овај велики успех с обзиром на то да смо већ неколико година узастопно у категорији златних ансамбала. Међутим, не заборављамо колико смо труда, енергије и истраживачког рада уложили, не само у овај успех, већ и у целокупан програм нашег друштва. Ово је свакако мотив али и обавеза да у предстојећем периоду будемо још темељнији и бољи на свим пољима нашег деловања, а свакако велике честитке упућујем како појединцима тако и свим осталим награђеним ансамблима али и ансамблима учесницима овог такмичења“ напомиње Ђорђе Делић, уметнички руководилац ансамбла.

Ансамбл „Севојно“ добитник је највећих фолклорних признања на фестивалима у земљи и  иностранству, међу којима се издвајају управо Златне плакете које додељује Савез аматера Србије, а често је називан и културним амбасадором наше земље. 

Оливера Максимовић, истакнути играч-певач ансамбла напомиње како ова награда долази у право време, али и да се не сме препустити слави: „Ми и поред овог признања настављамо још озбиљније да радимо. Очекују нас престижни фестивали у иностранству а уверена сам да ћемо кроз игру и песму најбоље, као што умемо, представити наш град, нашу земљу као и наше народне обичаје и традицију. Велико хвала свим медијима који подржавају нас аматере јер то нам је огроман ветар у леђа с обзиром да се о аматеризму и нашем ангажовању готово и не говори“.

У златној категорији поред првог места које је припало Културно-уметничком друштву „Севојно“ из Ужица, друго место припало је Фолклорном ансамблу „Вила“ из Новог Сада док је треће место припало Културно-уметничком друштву „Бранко Цветковић“ из Београда.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

tradicija kud sevojno zlatni ansambl srbije


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.