Никола Бјелић коаутор монографије БДП-а

Zlatarinfo.rs 20. фебруар 2017. године Култура Коментари

Zlatarinfo logo Никола Бјелић (foto: Фејсбук)

Београдско драмско позориште, једна од наших највећих установа културе, слави јубилеј- своју седамдесету сезону. Део обележавања празника овог театра јесте и представљање монографије "Седамдесет сезона позоришта на Црвеном крсту", коју су приредили драмски уметник Саво Радовић и др Никола Бјелић из Нове Вароши.

- Управа позоришта позвала је Сава да пише и дала му слободу да изабере сарадника. Он је рекао да прихвата само под условом да ради са мном. Пријатељи смо већ 15 година, још од када је он режирао представу "Мрешћење шарана" у Новој Вароши. Главна препорука за такав ангажман било је и то што сам ја први у свету докторирао на драмском делу Ерик- Емануела Шмита, чија су се два комада играла у БДП- у- објашњава др Бјелић.

Књига уз преглед претходних сезона садржи и 42 личне приче људи који су радили или још увек раде у БДП-у, од глумаца, редитеља, сценографа, костимографа, инспицијената...

Монографија Сава Радовића и Николе Бјелића Монографија Сава Радовића и Николе Бјелића (foto: Никола Бјелић)

Осим у штампаној верзији чији је тираж 200 комада, дигитализована монографија биће доступна на подсајту позоришта, а у фоајеу театра биће постављена три пункта са таблет уређајима на којима ће публика моћи да књигу листа у дигиталном формату.

Промоција ове књиге заказана је за сутра, у фоајеу Београдског драмског позоришта у 18 часова.

О монографији ће говорити директор позоришта Слободан Ћустић, уметнички директор и глумац Андреј Шепетковски, др Никола Бјелић и Саво Радовић који ће бити и модератор промоције. Своје текстове из књиге читаће глумци Миша Јанкетић, Зоран Ђорђевић, Даница Ристовски и Тома Курузович, Текст Дарка Инђића читаће Саво Радовић, а текст Паулине Манов, глумица Милица Јанковић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nikola bjelic monografija bdp


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.