Pet opština za komercijalizaciju vojnog aerodroma Ponikve

Tanjug 06. децембар 2016. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo

Predsednici pet opština zapadne Srbije založili su se danas u Beogradu za to da se vojni aerodrom Ponikve stavi u funkciju za komercijalne letove.

Predsednici opština Čajetina, Arilje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica, kao i privredne i turističke asocijacije Zlatiborskog okruga potpisale su u tom pravcu Protokol o saradnji, a na pres konferenciji u Medija centru procenili su da je za to potrebno ukupno oko pet miliona evra.

Oni tvrde da nije reč o političkom, već kapitalnom projektu u interesu tog regiona.

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da su potpisali protokol kao osnov za nadležno ministarstvo i lokalne samouprave da planiraju sredstva u budžetu za te namene u narednoj godini. 

Stamatović je naglasio da je  potrebno izvršiti i statusne promene Javnog preduzeća aerodrom Ponikve iz javnog društva posebne namene u društvo sa ograničenom odgovornošću regionalnog karaktera.

Predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije regije Zapadna Srbija Arsen Djurić naglasio je da su procene da bi nakon otvaranja aerodruma Ponikve broj stranih gostiju koji dolaze u taj region bio "za nekoliko desetina hiljada veći".

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

milan stamatović radosav rade vasiljević aerodrom ponikve


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.