Аутобуси још не могу на нови ауто-пут

novosti.rs 26. новембар 2016. године Друштво Коментари

Auto-put Ljig Preljina Ауто-пут Љиг - Прељина (фото: ГЗС)

Ауто-превозници још нису добили дозволе да на редовним линијама превозе путнике новом деоницом ауто-пута од Љига до Прељине.

Главни “кривац” за то је, како Вечерње Новости пишу, бирократија, јер превозницима још није стигла дозвола од Привредне коморе да ускладе своје редове вожње и да уместо преко Рудника, возе ауто-путем.

Упркос томе, неки од њих преусмерили су своја возила ка новој, 40 километара краћој траси, иако немају званично одобрење за то.

– ПКС уређује међумесни превоз и не разумем зашто се још није реаговало, јер би путници требало да буду приоритет. Путеви се граде због интереса путника, као што и јавни превоз постоји због њих, а не због бирократије. Пут је требало да буде завршен још пре неколико месеци. Зар није требало све да буде спремно, па када се пусти у саобраћај и јавни превоз путника почне да користи ову деоницу? – пита се Горан Алексић, директор Пословног удружења превозника “Србијатранспорт”.

Процедура је таква да превозници не би смели сами да коригују ред вожње, нити да возе измењеном трасом док не добију одобрење.

Према речима превозника, новом деоницом скраћују пут за више од пола сата.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.