Шекељићима у Штиткову угинуло још једно грло

glaszapadnesrbije.rs 10. новембар 2016. године Друштво Коментари

Шекељићима у Штиткову угинуло још једно грло (foto: glaszapadnesrbije.rs)

У домаћинству Шекељића крајем јуна четири краве угинуле су од последица бактерије клостридије, а данас је угинула још једна која је имала симптоме карактеристичне за ову болест. Међутим, док ветеринарска инспекција не изађе на терен не може се потврдити да се ради о клостридији.

Иако су преостала дванаест грла добила вакцину 19. јула, ревакцина која је била неопходна након четири до шест недеља није дата. Према речима Милојка Шекељића, ово је пето грло које је угинуло.

„Стаје јесу дезинфиковане, али изгледа да се бактерија није изоловала, па сумњам да је клостридија“, рекао је за Глас западне Србије, Шекељић.

Ипак, према речима ветеринара Бошка Гордића, да ли је реч о клостридији знаће се након анализа.

„Тачно је да ревакцина грлима није дата јер их није било на Институту у Краљеву, стигле су тек у септембру. Међутим, ни у септембру нисмо стигли да ревакцинишемо сву стоку , јер је велика гужва и нису могли да стигну на ред“, изјавио је Гордић.

Шекаљић је поднео захтев крајем августа којим од општине тражи надокнаду за штету, али он није прихваћен због непостојања законског оквира за издвајање средства из буџета.

„Штету нисам наплатио и немам од чега. Добио сам одговор од општине да се обратим Општинском центру за социјални рад за претрпљену штету уколико за то постоји законска могућност. Такође су ми препоручили да стоку осигурам код осигуравајућег друштва како бих касније, можда, остварио право на надокнаду штете.“, рекао је Шекаљић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.