Nova Varoš: Ostalo da se popiše još 1.000 bespravnih objekata zbog ozakonjenja

blic.rs (Zeljko Dulanovic) 04. новембар 2016. године Друштво Коментари

Панорама Нове Вароши Nova Varoš (foto: Dragoljub Gagričić)

U Novoj Varoši je ostalo da se zbog ozakonjenja popiše još oko 1.000 nelegalno sagrađenih objekata, a zakonski rok je 27. novembar.

Kako bi posao bio odrađen na vreme, pored građevinskog inspektora na popisu je od nedavno angažovano i pet osoba sa evidencije tržišta rada.

 

Da bi nelegalni objekat ušao u proceduru ozakonjenja neophodno je da ga najpre popiše komisija za popis bespravnih objekata, koju formira opštinska uprava.

- Do sada smo popisali 380 objekata, što je oko 30 odsto planiranog posla, i to uglavnom na području grada. Ovih dana počećemo popis nelegalnih objekata u turističkoj zoni na Babića brdu, a zatim u Rezervatu "Uvac" i u selima. Komisija neće više raditi popis na teritoriji grada, pa apelujemo da se građani jave ako smo, eventualno, napravili previd i nismo popisali neki objekat – kaže Dino Bjelak, opštinski građevinski inspektor i predsednik komisije za popis bespravnih objekata.

Na rešenje zahteva za legalizaciju u Novoj Varoši trenutno čeka oko 1.300 nelegalno sagrađenih objekata. Najviše je stambenih, a moraju se ozakoniti i pomoćni kojih je u proceduri pedesetak sa prosečnom površinom od 20 kvadrata.

- Do sada je podneto više od 2.000 zahteva za legalizaciju po starim i novim zakonskim propisima, od čega je legalizovano ili ozakonjeno oko 500 objekata, dok su nadležnom ministarstvu prosleđeni zahtevi koji su po starom zakonu podneti za oko 190 vikendica u zaštićenom priodnom dobru u kanjonu Uvca - kaže Mihailo Vasilić, saradnik na poslovima ozakonjenja u novovaroškoj opštinskoj upravi.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.