Екипа "Буба" прави најбољи ајвар у Србији (видео)

glaszapadnesrbije.rs 24. октобар 2016. године Традиција Коментари

Zlatarinfo logo

Екипа "Буба" из Беле Паланке победник је финалног такмичења треће сезоне каравана "Изађи ми на теглу" одржаног на Краљевом тргу на Златибору.

"Ми смо изненађене победом, али наравно и веома срећне због тога. Финални догађај је био заиста феноменалан, сјајна атмосфера је владала на свим такмичарским штандовима, а музички програм је употпунио добар провод. Захваљујем се организаторима, ово је наше прво учешће на финалном догађају и надамо се да ћемо и следеће године успети да одбранимо титулу у Белој Паланци и још једном учествујемо", каже капитенка победничке екипе.

Рецепт за вицешампионски ајвар имала је екипа "Кумановка" са Златибора, док је треће место припало екипи "Унија жена" из Пожеге.

"Поносни смо на протеклу сезону у којој смо обишли 20 градова широм Србије. Потрага за најбољим рецептом трајала је од 28. августа до 22. октобра. Током каравана били смо сведоци најразличитијих рецепата и начина припреме једног од најбољих српских специјалитета. Трећа сезона каравана не би била овако успешна да иза нас не стоји покровитељ Рода Мега и бројни партнери и спонзори без којих караван не би био исти", каже организатор манифестације Љиљана Вукотић.

Победници су освојили редизајнирани Смедеревац девет и новчану награду у износу од 25.000,00 динара у организацији "Башта Машта" док је другопласирана екипа освојила мини електрик штедњак из линије МБС Милан Благојевић Смедерево, трећепласирана екипа освојила је сет посуђа "Металац" Горњи Милановац, док је трећа награда била мали кућни апарат.

Велики такмичарски караван "Изађи ми на теглу" на Златибору је завршио трећу сезону потраге за најбољим рецептом у Србији, и након 20 градова, 4.500 напуњених тегли ајвара и преко 2.000.000 учесника, успешно прогласио најбољег ајвар мајстора у 2016. години.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

takmičenje ajvar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.