Нове понуде Златибора, Дино парк и Омладинско-културни центар

glaszapadnesrbije.rs 20. април 2016. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo

Златибор ће ускоро добити Дино парка, а почеће и изградња Омладинског-културног центра, рекао је директор Туристичке организације "Златибор" Арсен Ђурић.

Према његовим речима, изградња Омладинског-културног центра планирана је половином године, а очекује се да ће до краја 2017. овај центар у непосредној близини зграде Туристичке организације, бити потпуно у функцији.

"У питању је савремени мултифункционални центар, површине 1.825 метара квадратних, који ће у свом саставу имати позоришну салу од 225 места, и користити се за биоскопске пројекције, имаће и неколико мањих сала, галерију за изложбе слика, простор за библиотеку, која је недостајала Златибору и неколико канцеларија за удружења која послују на територији општине Чајетина", рекао је Ђурић.

За Омладинско-културни центар, општина Чајетина и Туристичка организација "Златибор" су припремиле пројекат и обезбедиле финансијска средства, а 20 милиона динара је обећало Министарство трговине и туризма.

Када је реч о Дино парку, он каже да ће тиме бити употпуњена туристичка понуду Златибора, додајући да ће бити запослено више од 40 радника, пише у саопштењу ТО "Златибор".

Представник фирме "Дино парк Златибор" Владимир Ружић, изјавио је да ће се Дино парк простирати на око три хектара, а посетиоци ће моћи да погледају 30 диносауруса у природној величини, што покретних, што статичних од којих ће највећа атракција бити Тирекс дужине 15 метара и висине осам метара.

Ружић је додао да ће ово бити едукативни и забавни парк. Поред едукативног дела, где ће се посетиоци упознати са временом из кога потичу диносауруси, биће организоване и радионице, као на пример "ископавање скелета диносауруса" посебна пажња ће се усмерити и на забавне садржаје.

Ђурић је подсетио да је прошла година била рекордна по броју туристичких посета на планини.

"У прва три месеца ове године, забележен је пораст броја ноћења од 22 одсто, што додатно охрабрује да ће и ова година бити веома успешна и боља од предходне, према најавама и резервацијама, што је веома битно да задржавамо тај тренд раста туристичког промета на Златибору", нагласио је Ђурић.

Он је напоменуо да је у последњих четири године на Златибору забележен пораст домаћих гостију за 33одсто, а страних за чак 84 одсто.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatibor dino park


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.