Рашковић-Ивић: Помоћи српском сељаку (видео)

glaszapadnesrbije.rs 12. април 2016. године Политика Избори 2016 Коментари

Санда Рашковић Ивић у Пријепољу Санда Рашковић Ивић у Пријепољу (фото: ПП Медиа)

Председница Демократске странке Србије (ДСС) Санда Рашковић Ивић, изјавила је приликом предизборне посете Пријепољу да је та странка у тој општини за 26,5 пута повећала засаде малине, додајући да држава треба да више издваја средстава за српско село.

Рашковић-Ивић је рекла да је 2011. године у Пријепољу било 20 хекатара малине, а да је сада под засадима овог воћа 530 хектара.

"Ми као странка, противимо се распродаји државних ресурса као што су земљиште, плодне оранице, Телеком, електропривреда Србије, вода, лековите бање, аеродроми... Вучић је буџетом определио 300 милиона евра за инвестирање у стране инвеститоре, 10.000 евра по запосленом, гратис терене", рекла је Рашковић-Ивић.

Према њеном мишљењу, тај новац треба пребацити на домаћи терен, где свако пољопривредно домаћинство, треба да добије бесповратних 10.000 евра.

"Млади брачни парови који се одлуче да живе на селу или они млади брачни парови који се одлуче да из града пређу у селу треба да добију 10.000 евра. План је и да се у Пријепољу подигне прерађивачка индустрија, индустрија сокова од малине, ракије, џемова", истакла је Рашковић-Ивић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

izbori 2016


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.