Nova Varoš: Bez struje 10 dana 90 potrošača!

alo.rs (Zeljko Dulanovic) 16. март 2016. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Polomljeni dalekovod (foto: rts.rs)

Oko 90 potrošača u selima kod Nove Varoši već deseti dan je bez struje, a najteža situacija je u Jasenovu, Jasenovačkom Trudovu, Ojkovici i na Vodenoj poljani na Zlataru.

Ukupno šest ekipa električara iz Nove Varoši i Užica i danas je na terenu, a posao sporo odmiče zbog snega i nepristupačnog terena.

- Radi se o malom broju domaćinstva jer su među potrošačima koji još uvek nemaju struju i vikendice u kanjonu Uvca u kojima zimi niko ne boravi. U mraku su uglavnom izdvojena seoska domaćintsva, a često je potrebno zameniti i po 5-6 polomljenih bandera da bi samo jedna kuća opet dobila struju. Zbog toga i posao na sanaciji štete ovako dugo traje – kaže Ivan Mladenović, koji predsedava Privremenim organom u opštini Nova Varoš.

Sneg koji je padao u noći između 6. i 7. marta polomio je čak 256 drvenih, betonskih i rešetkastih stubova u niskonaponskoj mreži i oštetio 35-kilovoltni dalekovod Nova Varoš-Kokin Brod koji strujom napaja sela oko Uvca.

Palo je 84 litara kiše po kvadratnom metru, a meštani kažu da je u selima na višim nadmorskim visinama bilo i do 50 centimetara snega.

- Obilne padavine oštetile su i mnoge lokalne puteve. Procena je da će za sanaciju oštećenja trebati više od tri miliona dinara – kaže Mladenović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš oluja struja


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.