Nova Varoš: Drugi dan bez struje 500 domaćinstava, uvedeno vanredno stanje

blic.rs (Ž. Dulanović) 08. март 2016. године Природа Коментари

Zlatarinfo logo (foto: rts.rs)

U pet seoskih mesnih zajednica u opštini Nova Varoš uvedeno je vanedno stanje zbog problema sa strujom. Već drugi dan bez struje je oko 500 domaćinsatava, a vanredno stanje uvedeno je u mesnim zajednicama Jasenovo, Božetići, Draglica, Rutoši i Bistrica gde je i najviše problema.

Problem zadaju i klizišta koja su se aktivirala nakon obilnih padavina. Meštani kažu da je u selima na višim nadmorskim visinama palo i do 70 centimetara snega.

Sneg praćen jakom kišom, koji je padao u nedelju po podne i veče, lepio se i kidao žice. Pod njegovom težinom palo je ili polomljeno 120 drvenih, betonskih i metalnih stubova u niskonaponskoj elektro-mreži i više stubnih trafo-stanica, a oštećen je i 35-kilovoltni dalekovod Nova Varoš - Kokin Brod koji strujom napaja sela oko Uvca.

- Sve ekipe električara su na terenu, a pomoć im je stigla iz Užica i Arilja, pa očekujemo da će u narednih par dana biti normalizovana isporuka električne energije. Tamo gde je bilo moguće potrošači su preusmereni na vodove u susednim opštinama, a najviše problema i dalje je u mesnim zajednicama Jasenovo, Bela Reka, Božetići, Negbina, Akmačići i Draglica - kaže Ivan Mladenović koji predsedava Privremenim organom u opštini Nova Varoš.

Svi magistralni i regionalni putni pravci su prohdni, a problema još uvek ima na lokalnim putevima kroz vrleti Murtenice, Zlatara i Čemernice. Još je dosta odrona i stabala popadalih po kolovozu.

- Angažovali smo meštane da iseku i sklone stabla koja su zaprečila puteve, a u pomoć su nam pritekli i pripadnici Žandarmerije stacionirani u Jasenovu. Aktivirala su se i tri klizišta, ali na sreću nema ugroženih - kaže Raco Bujišić, načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije u Novoj Varoši.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sneg srtuja vanredno stanje


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.