Предавање Андрије Герића на Златару

glaszapadnesrbije.rs 29. фебруар 2016. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Андрија Герић (фото: gettyimages.co.uk)

Некадашњи репрезентативац и један од наших најбољих одбојкаша Андрија Герић, одржаће предавање из спортске психологије у хотелу „Панорама“ на планини Златар, у уторак са почетком од 16:30 сати.

Тридесетседмогодишњи Герић иза себе има 20 година искуства у врхунском спорту, много важних утакмица, и највише освојених трофеја у историји наше одбојке. Учествовао је на четири Олимпијаде са којих има 2 одличја, злато 2000. године у Сиднеју, и бронзу четири године раније у Атланти. Са репрезентацијом је освојио и друго место на Светском првенству у Јапану 1998. године, а 2001. био је део генерације која се изборила за титулу шампиона Европе. Знатне успехе постигао је и на пољу клупске одбојке. Освајао је Лигу шампиона, два пута ЦЕВ Куп, по једном првенство и Куп Италије, док је са екипом Војводине шест пута био првак наше државе. Играо је за познате европске клубове као што су Лубе Мачерата из Италије и Фенербахче из Турске.

Герић је данас дипломирани психолог, NLP мастер као и виши тренер одбојке. Познати спортиста спојио је знање из психологије и спортско искуство како би помогао свим, пре свега младим спортистима, њиховим родитељима и тренерима да се што боље припреме за утакмице и остваре одличне резултате.

„Ментална припрема је важна компонента сваког спортског резултата. У свету су спортски психолози саставни део сваког озбиљног стручног штаба или тима тренера. Мале разлике у начину размишљања доводе до победе или пораза. Дозволите себи да научите нешто ново, корисне менталне технике и тако направите још један корак даље ка великим резултатима“, каже  Герић.

Предавање које ће одржати на Златару се састоји из две радионице, за тренере и за играче.

Кроз прву, учесници могу да науче како да унапреде свој рад, како да фикасно комуницирају са сваким играчем, на који начин могу да их мотивишу и какве тренере играчи највише желе.

 Радионица за играче ће дати одговоре на следећа питања: Како се брзо ментално спремити за меч или трку? Како се решити треме пред важан меч? Како поправити унутрашњи говор тако да буде од помоћи? Које технике користе врхунски спортисти да би пружили свој максимум? Шта онда, када играчу није до тренирања?

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport hotel panorama andrija geric odbojka


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.