Нова Варош виђена очима уметника

zlatarinfo.rs (A. Vuković) 18. фебруар 2016. године Култура Коментари

Zlatarinfo logo

Љубав према родном граду може се исказати на различите начине, а наша суграђанка, мастер инжењер архитектуре, Ана Зорић, изабрала је да се својој Новој Вароши захвали уметношћу.

Цртежи серије „Касаба” настали су у току 2012. и 2013. Приказују како се наш крај мењао кроз време, али све време успевао да задржи орјентални изглед.

– Техника је оловка, али патентара, односно техничка оловка. Тада сам била у фази да попуњавам велике површине веома танким потезима оловке, што је одлично представљало доживљај настајања и нестајања у овој теми – објашњава Ана.

Кренуло је спонтално, али се, према њеним речима, у међувремену разјаснило зашто то ради.

– Тема љубави према родном граду јесте уобичајна, па ми се чинило да ту нема ничег специјалног. Временом се, паралелно са мојим истраживањима на студијама и изоштравањем „чула” за читање архитектуре и препознавање сензибилитета простора, све више препознавао исти карактер на свим цртежима – каже ауторка.

Ове радове је објавила британска веб галерија Artpeople, захваљујући којој су се и појавили у јавности сада, иако су релативно стари.

Више Аниних радова можете погледати: anazoricarh.tumblr.com

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

kasaba ana zoric


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.