Прибој: Отворен центар граничне полиције

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 08. фебруар 2016. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Боља контрола границе – министар Небојша Стафеновић са сарадницима у Прибоју

Спречавање шверца и боља контрола границе са БиХ и Црном Гором. На гранични прелаз Царево Поље на Увцу ускоро стиже царина и фитосанитарна инспекција.

Министар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић у недељу је, у бившој згради ФАП-а у Прибоју, отворио Регионални центар граничне полиције.

- Уместо некадашњих 30 квадрата, нова зграда пружа боље услове рада, а овде су пребачене две станице полиције, са стотинак запослених, што ће омогућити бољу контролу границе, повезивање граничне и криминалистичке полиције, али и сарадњу са грађанима и већу безбедност - нагласио је Стефановић, истичући добре резултате у сузбијању шверца дувана, кафе и наркотика, као и сарадњу са колегама из Црне Горе и БиХ. 

Зграда Регионалног центра граничне полиције Зграда Регионалног центра граничне полиције

- Од посебног је економског значаја за Србију да се заустави шверц дувана. Свака паклица цигарета или килограм дувана у листу који се унесу у Србију без акциза значе мање километар пута или нову школу, болницу...Хоћемо да будемо посвећени у свакодневном раду да таква пракса буде прошлост, а неопходно је више улагати у електронске системе за надгледање границе - рекао је, поред осталог, Стефановић.

Министар унутрашњих послова најавио је да ће наредне недеље, после 15 година рада, бити отворен гранични прелаз Царево поље, на Увцу код Прибоја, што ће бити најближа комуникација између два дела ове општине. Овде ће, рекао је, ускоро стићи и царина и фитосанитарна инспекција, што ће олакшати прелаз камиона и транспорт роба. На српској страни биће и један службеник полиције БиХ, у коју ће се прелазити са личним картом.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nebojsa stefanovic granična policija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.