Zlatar sve popularniji (video)

rts.rs (Nadežda Gavrilović) Туризам Коментари

Zlatarinfo logo Hotel "Zlatarski Biseri"

Godinama nepravedno zapostavljen, Zlatar ponovo postaje željena destinacija na turističkoj mapi Srbije. Ulaganja u turističku infrastrukturu i unapređenje kvaliteta smeštajne ponude, dali su željene rezultate, pa su već odavno rasprodati novogodišnji aranžmani, a u toku je i prodaja zimske sezone.

Sa snegom tu i tamo, u naznakama, ali uz ambijent i ponudu koja ovu planinu čini drugačijom, Zlatar je ponovo destinacija čiji kvalitet gosti ponovo prepoznaju.

Sa snegom tu i tamo, u naznakama, ali uz ambijent i ponudu koja ovu planinu čini drugačijom, Zlatar je ponovo destinacija čiji kvalitet gosti ponovo prepoznaju.

"Ovo je jedna od najlepših planina u Srbiji to je sigurno", ističe Petar Stojaković iz Novog Sada. "Pre svega po svojoj divljoj lepoti, četinarima... Nije urbanizovano, i uživamo u netaknutoj prirodi."

Dijana Mesarović, takođe iz Novog Sada trenira na 1300 metara nadmorske visine:

"Uslovi su neverovatni - koristimo šumu, staze upravo za sportiste, u samom hotelu i bazen i teretanu. Svi uslovi su odlični za rad sa sportistima."

Posle uspešne letnje sezone, zimsku turističku sezonu na Zlataru, uz značajna ulaganja opštine Nova Varoš, obeležiće izgradnja i početak rada petog hotela na ovoj planini.

Hotel je, prema rečima Andrije Jeremijevića, menadžera za turizam, građen po svim standardima, uz poštovanje tradicionalnog načina gradnje:

"Videli ste u samom restoranu šašovce poznate ljudima ovog kraja, oni su rađeni još pre dvesta godina u kućama. Korišćeni su uglavnomprirodni materijali, ali to nas nije sprečilo da napravimo komforno zdanje."

"Urađeno je mnogo u pogledu turističke infrastrukture", ističe Ivana Novaković, direktorka Turističko-sportskog centra Zlatar. "Uradili smo i mnogo pešačkih staza, zatim jednu kvalitetnu pešačku biciklističku i trim stazu gde će gosti moći da upotpune svoje vreme."

U iščekivanju više snega, ovde je i oko četiri kilometra staza za profesionalce ali i skijaše početnike.

Uz posebnu atrakciju, noćno skijanje na stazi Briježđa, od ove sezone Zlatar ima i dve nove, rekreativne staze i ski lift tipa "sidro", koji prima 800 skijaša na sat.

"Samo nam mraz treba, inače smo sve drugo pripremili i spremni smo", kaže Vojko Purić, iz "Zlatar puteva". "Imamo šest topova, pet ‘žirafa’, obezbedili smo sve samo očekujemo mraz da možemo da pravimo sneg." 

Uz nove sadržaje i veliko interesovanje gostiju, ovde će, nadaju se premašiti prošlogodišnu posećenost, kada je na Zlataru zabeleženo  27 hiljada noćenja.

Oznake: zlatar hotel hotel zlatarski biseri zlatarski biseri


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.