Zimska idila na Zlataru

TSC Zlatar 05. децембар 2015. године Туризам Коментари

Zlatar zima sneg

Ukoliko se još niste odlučili gde ćete provesti predstojeće praznike i osetiti čari zime, predstavljamo vam idealnu destinaciju koja će vam pružiti zadovoljstvo za sva vaša čula. Sa 285 sunčanih dana i skoro četiri meseca pod snegom, Zlatar je idealna planina za odmor, rekreaciju i uživanje u prirodi.

Planina Zlatar se, zahvaljujući svom položaju, prirodnim vrednostima, značajnim ulaganjima opštine Nova Varoš i privatnog sektora, vraća na turističku mapu Srbije nudeći sadržaj koji zadovoljava potrebe savremenog turiste.

Nakon uspešne letnje turističke sezone, koja je opravdala ulaganja u turističku infrastrukturu na ovoj planini, Turističko-sportski centar Zlatar je pokrenuo intenzivnu kampanju za promociju zimske turističke sezone najavljujući brojne novine koje očekuju ljubitelje zimskih sportova i rekreacije.

Skijalište Zlatar je bogatije za dve rekreativne ski staze dužine od 1.000 i 450 metara koje opslužuje jedan ski lift tipa sidro kapaciteta 800 skijaša na sat. Na ski stazi je otvoren i restoran kapaciteta 400 mesta koji će raditi celu sezonu i u kom će posetioci moći da uživaju u zimskoj idili Zlatara.

Cena ski pasa za zimsku 2015/2016 sezonu je 600 dinara za veliki i 200 dinara za mali ski lift a u ponudi je i servis za iznajmljivanje ski opreme, servisiranje i montiranje skija, kao i časovi skijanja za početnike uz profesionalne instruktore skijanja.

Uređenjem dodatnih rekreativnih staza, posetiocima Zlatara na raspolaganju je oko 4 kilometra skijaških staza. Za profesionalne skijaše pripremljena je staza Briježđa dužine 1.200 metara sa četvorosednom žičarom kapaciteta 1.560 skijaša na sat koja se spušta do samog grada, a pasionirani skijaši mogu skijati i noću jer je staza osvetljena celom dužinom.

Staza poseduje celokupnu opremu za veštačko osnežavanje i tabanje tako da je, i u uslovima slabe osneženosti, staza u potpunosti funkcionalna.

Ukoliko se odlučite za zimovanje na ovoj planini, smeštaj na Zlataru moguć je u nekoliko hotela , apartmana, privatnim vilama, pansionima, seoskim domaćinstvima i ostalim smeštajnim kapacitetima, a od druge polovine decembra, možete se smestiti i u novootvorenom hotelu Zlatarski biseri, visoke turističke kategorije. Hotel raspolaže sa 65 ležajeva, a nalazi se u neposrednoj blizini turističkog centra Zlatar.  Struktura i kvalitet smestajnih objekata, mogu zadovoljiti različita interesovanja i platežne mogućnosti. Gostima su na raspolaganju: hotel „Jelena“, „Zlatarski zlatnik“, vile: „Zorka“, „Smiljanić“, „Vuk“, „Zlatarski san“, „Darija“, „Elit“, „Diva“, „Zlatar“, „Mandić“, kuća za odmor „Zlatar“, „Krinica“, „Vodena Poljana“, „Vilovi“, motela „Zlatarska jezera“, „Vihor“, „Vrelo“, pansion „Gnezdo“, konačište „Kruna“, Etno eko sela „Vraneša“ ...

U ponudi su i novogodišnji i zimski aranžmani renoviranog hotela Panorama. Goste hotela u najluđoj noći zabavljaće Kabare bend iz Čačka. U hotelu tokom sezone radiće i zatvoreni bazen za sve posetioce hotela i planine Zlatar. Hotel raspolaže restoranom, bifeom, konferencijskom salom, salom za ston i tenis i bilijar. Za goste avanturističkog duha na raspolaganju je adrenalin park neposredno ispred hotela Panorama u kome se mogu oprobati u svojoj hrabrosti i izdržljivosti.

Više informacija na: Hotel Panorama Zlatar

Zaposleni u turističkom sektoru opštine Nova Varoš su se pobrinuli da sve bude spremno za početak predstojeće zimske sezone, kako bi boravak ljubitelja belih sportova bio što kvalitetniji i zanimljiviji, a na vama je da doživite zimsku idilu na Zlataru i da ove zime budete na pravom mestu, na dobroj visini.

Za sve informacije dodatne informacije: Turističko-sportski centar Zlatar

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

tsc zlatar zlatar skijanje sneg odmor hotel panorama nova godina


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.