„Златарски бисери“ међу оморикама

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 02. децембар 2015. године Туризам Коментари

Богатија понуда - нови хотел „Златарски бисери“ Богатија понуда - нови хотел „Златарски бисери“ (Фото: Д. Гагричић)

Крајем децембра отвара се хотел са 65 кревета, а на скијалишту лифт „сидраш“ и ресторан предузећа „Златар путеви“.

Зимску туристичку сезону планина Златар дочекује са новим хотелом „Златарски бисери“, који је предузеће „Златaр путеви“ изградило на месту некадашњег ресторана „Први мај“ на Бабића Брду, као и ски-лифтом на оближњем скијалишту

Радови на хотелу са 65 кревета у апартманима и собама у четинарској шуми приведени су крају, а опремање је у току, па је отварање најављено за 25. децембар. Туристички радници кажу да ће пети хотел на планини обогатити понуду, а пансион ће коштати око 3.000 динара.

Овде је био ресторан „Први мај“, први објекат на Бабића Брду Овде је био ресторан „Први мај“, први објекат на Бабића Брду

- Набавили смо нови табач снега и чим временске прилике дозволе, започећемо припрему три стазе и вештачко оснежавање – истиче Војко Пурић, власник „Златар путева“, предузећа које је прошле зиме од Туристичко-спортског центра преузело газдовање скијалиштом и жичаром.- Изграђен је и лифт „сидраш“, капацитета 800 скијаша на сат, као и ресторан поред жичаре са 400 места.

Ски-пас на жичари четвороседу, чије жице полазе малтене из центра Нове Вароши, коштаће као и лане – 600 динара.

ЧЕKАЈУ ПЕШАЧКУ СТАЗУ

Хотели „Јелена“ и „Златарски бисери“, као и неколико вила и кућа испод пута Нова Варош - Сјеница на Бабића Брду су без – пешачке стазе, којом би гости стизали до централног платоа туристичког насеља, спортских терена, аутобуске станице... И гости и мештани крећу су регионалним путем, који је чак и без тротоара и пешачког прелаза, па стрепе од точкова тешких камиона или путничких возила.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam vojko purić zlatar hotel smeštaj babića brdo hotel zlatarski biseri zlatarski biseri putevi zlatar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.