Nova Varoš: Putevi zakrčeni, deca jedva uspela da dođu u školu

telegraf.rs 26. новембар 2015. године Друштво Природа Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

Vlažan sneg koji od juče pada na području opštine Nova Varoš napravio je probleme u saobraćaju u prigradskim i seoskim naseljima.

Prema rečima direktora Direkcije za izgradnju Miroljuba Šaponjića, svi opštinski putevi i ulice su pročišćeni, a jedino neočišćen je državni put Nova Varoš - Ivanjica preko Kokinog Broda, Jasenova i Bele Reke.

– Ovaj put nije čišćen od kada je počeo da pada sneg. Mehanizacija Puteva Užice još uvek nije izašla na teren, a na tom delu opštine se nalazi nekoliko škola – rekao je Šaponjić i dodao da su deca uspela da dođu na nastavu, ali uz izvesne probleme.

Iako u višim predelima ivanjičke opštine ima više od 20 centimetara snega, problema u saobraćaju nema, rekao je Tanjugu zamenik predsednika opštine Ivanjica Milinko Mijailović, dodajući da je lokalna samouprava zajedno sa ostalim nadležnim službama obezbedila dovoljne količine soli i rizle.

– Takođe, spremna je i mehanizacija JKP i privatnih preduzeća koja su angažovana za raščišćavanje snega – naveo je Mijailović.

Direktor JKP “Ivanjica “, Milan Maslarević precizirao je za Tanjug da je za prvu fazu čišćenja ivanjičkih ulica nabavljeno 16 tona soli.

– U pogonu su i dve kombinirke, dva traktora sa raonicima i posipačima soli, kao i jedan kamion kojim raspolažemo – kazao je on.

Maslarević je dodao da su radnici ovog preduzeća noćas i jutros intervenisali na višim zonama, oko vrtića i škola ističući da većih problema nije bilo.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš sneg putevi


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.