Arilje: Igraj, recikliraj i pobedi!

Opština Arilje 26. септембар 2015. године Екологија Коментари

Zlatarinfo logo

U sklopu akcije „Sakupi, Baci, Recikliraj“, koja treba da podigne svest građana o važnosti reciklaže i očuvanja životne sredine, sutra, na Svetski dan čistih planina, počinje takmičenje za učenike osnovnih škola pod nazivom „Arilje reciklira”.

Cilj ovog kreativnog konkursa je da se đacima u osnovnim školama u Arilju  približi ideja o tome šta je reciklaža i zašto je treba usvojiti kao naviku, kao i to da otpad može biti dragocen resurs.

Takmičenje će trajati do 15. oktobra 2015. godine, a pravo učešća imaju sve osnovne škole u Arilju. Zadatak osnovaca od I do IV razreda će biti da formiraju Eko timove od po pet đaka i da pokažu svoju kreativnost praveći interesantne predmete od različitog korišćenog materijala, kao što su papir, kutije, plastične flaše, limenke, kese i sl. 

Matične škole će moći da izaberu tri rada koja će predstavljati njihovu školu, dok će izdvojena odeljenja predstavljati sebe izborom jednog rada. Fotografije najboljih radova Eko timova će potom biti izložene na posebno pripremljenoj Eko izložbi, koja će se održati na nekoj od lokacija u Arilju. 

Stručan žiri će tom prilikom odabrati tri najbolja rada, čije će škole biti nagrađene. Predviđene nagrade su: I mesto - lap top, II mesto - projektor, III mesto - digitalni foto aparat, a sve škole koje budu učestvovale u ovom takmičenju dobiće lopte, kao i kante za odlaganje reciklažnog materijala.

Akciju „Sakupi, Baci, Recikliraj“, u okviru koje se takmičenje realizuje, sprovodi Opština Arilje, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, uz podršku Švedske razvojne agencije za međunarodnu saradnju (SIDA) i međunarodne organizacije IMG.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

arilje reciklaza


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.