Перишићу плакета за развој аматеризма

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 26. септембар 2015. године Култура Традиција Коментари

Zlatarinfo logo Плакета Радојици Перишићу за чување баштине и подстицаје младих

Признање Радојици Перишићу уручено на 34. сусретима аматерских група Златиборског округа, у селу Равни.

Плакета за допринос развоју културно-уметничког аматеризма на подручју Златиборског округа ове године додељено је Радојици Перишићу, председнику Друштва за неговање традиционалног певања извика из Нове Вароши.

Признање је на 34. сусретима аматерских група Златиборског округа, у ужичком селу Равни, 17. септембра, уручио Добривоје Борчић, председник жирија смотре.

Признање за развој културно-uметничког аматеризма Признање за развој културно-uметничког аматеризма

Пре четири године основано Друштво окупља певаче и чува од заборава  један од најстаријих видова народног оглашавања на весељу, при раду, за стоком, у рабаџилуку и другим пословима. У сарадњи са етномузиколозима увелико трају теренска истраживања, сакупљају се стихови и подстичу млади да негују наше традиционалне вредности. Друштво је организовало и пет сабора певања извика, а на низ смотри народног стваралаштва у моравичком и ужичком крају, те у Тополи и Аранђеловцу, певачки дуети из Нове Вароши били су најуспешнији.

Традиционални Сусрети аматерских група Златиборског округа у селу Равни окупили су чланове 17 аматерских дружина, а селектори Савеза аматера Србије изабрали су представнике за Републичку смотру аматерског стваралаштва у Врању.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

radojica perišić izvika


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.