VELIKI OBRT: Sabor SPC smenio Filareta

novosti.rs (V. Mitrić) 24. мај 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Sveti arhijerejski sabor na zasedanju danas oko devet časova doneo je odluku da episkom mileševeski Filaret bude razrešen dužnosti, saznaju "Novosti" u Patrijaršiji SPC. Glasanje: 19 glasova "za", 18 "protiv".

Sveti arhijerejski sabor na zasedanju danas oko devet časova doneo je odluku da episkom mileševeski Filaret bude razrešen dužnosti, saznaju "Novosti" u Patrijaršiji SPC.

Kako kaže naš izvor, pritisnut zahtevima dela arhijereja, patrijarh Irinej morao je, ipak, da stavi na glasanje ranije donet predlog od Sinoda za razrešenje Filareta.

Prilikom glasanja, 19 arhijereja je bilo da Filaret ne bude više na tronu eparhije mileševske, a 18 je bilo protiv. Zasedanju nije prisustvovao mitropolit zagrebačko - ljubljanski Porfirije, koji je inače bio protiv smene i Filareta i Georgija, misleći da je u petak uveče sve završeno odlukom patrijarha da Filaret ostane na čelu te eparhije.

On je dobio rok da u narednih godinu dana ispravi sve ono što mu je zamerila sinodska komisija na čelu sa episkopom zvorničko-tuzlanskim Hrizostomom i Sinod SPC koji ga je suspendovao.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

episkom mileševeski filaret sinod spc vladika filaret spc mileševska eparhija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.