Све више туриста из Русије на Златибору

glaszapadnesrbije.rs 10. мај 2015. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo

Златибор је данас најпосећеније туристичко место у Србији. У прва четири месеца ове године бележимо рекордну посету туриста. Циљ нам је да поред домаћих, привучемо још више страних гостију нарочито из Руске Федерације.

Велики број руских туриста ове године неће отићи у Хрватску и Црну Гору јер су ове земље увеле санкције Русији. То је наша шанса, рекао је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина и члан Председништва Српске народне партије гостујући у емисији „ТВ Парламент“, телевизије Мелос из Краљева.

Како је најавио, од 12. до 17. маја на Златибор долази делегација Привредне коморе Русије, а предводиће је Јуриј Барзикин, шеф сектора за туризам. Заједно са делегацијом, у Чајетину долазе и руски туроператери и новинари, који ће јавности у својој земљи представити туристичке потенцијале златиборског краја.

- Руси су захтевни туристи али Златибор и читава Западна Србија могу да одговоре на све њихове потребе. Доста се улаже у нове смештајне капацитете али и нове садржаје. Посета Барзикина је доказ да су Руси заинтересовани за Златибор и то не само као туристичко место већ и дестинацију за нове инвестиције и развој економске сарадње. У томе ће нам много помоћи прва регионална Канцеларија за сарадњу са Русијом која ће ускоро бити отворена на Златибору – поручио је Стаматовић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.