Bistrica - Nova Varoš: Milka otelila trojke

blic.rs (Ž. Dulanović) 08. мај 2015. године Природа Коментари

Milka i telad dobro podneli porođaj: Ivan Dulanović u staji sa prinovama Milka i telad dobro podneli porođaj: Ivan Dulanović u staji sa prinovama (foto: Ž. Dulanović)

U selu Bistrica kod Nove Varoši krava Milka otelila je trojke, što godinama nije zabeleženo u jugozapadnoj Srbiji. Telad, dva vočića i kravica dobro napreduju, a vlasnicima Ivanu i Miri Dulanović u odgajanju prinova u staji pomaže i unuka Kristina.

Kravi Milki koja je ime dobila po simpatičnoj kravi sa omota poznate čokolade, ovo je tek drugo telenje. Prošle godine rodila je kravicu. Trojke su rođene nakon veštačkog osemenjavanja koje je obavio veterinar Smajo Brbović iz Prijepolja.

- Milka je počela da se teli negde oko četiri sata izutra, a prvo je na svet došao vočić, pa zatim kravica. Kada se nakon sat i po rodilo i treće tele nismo mogli očima da verujemo jer mu se niko nije nadao. Milka i telad su dobro podneli porođaj, a prinove prihranjujem mlekom u prahu - kaže ponosni vlasnik Ivan Dulanović. 

Mada rade u gradu, Ivan i Mira nisu zapostavili nasleđeno porodično imanje u zaseoku Kulina.

- Pre petnaestak godina jedna naša krava je obliznila dva vočića - kaže Ivan.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

priroda


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.