Васкршња литургија и причешће

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 12. април 2015. године Друштво Традиција Коментари

После васкршње литургије – причешће у манастиру Дубница После васкршње литургије – причешће у манастиру Дубница (Фото: Д. Гагричић)

Васкрс прослављен у 12 храмова на подручју нововарошке општине .

Васкрс, највећи хришћански празник, прослављен је служењем васкршње литургије и причешћем верника у четири манастира и осам цркава Милешевске и Жичке епархије на подручју општине Нова Варош.

У храмовима су освећена и даривана јаја, као и у домаћинствима, где су се многе породице окупиле, посећујући  најближе. Млади су се посебно обрадовали такмичењу у туцању  јајима, показујући умеће чланова породице у избору јаја за ову прилику, али и шароликост украшавања васкршњих јаја.

Под Јавором се, по тардицији, окупљају мештани увачког и моравичког дела Старог Влаха Под Јавором се, по тардицији, окупљају мештани увачког и моравичког дела Старог Влаха

Посебно свечано је било у манастиру Дубница у Божетићима, где се, по традицији, окупљају мештани увачког и моравичког дела Старог Влаха.Овде су се током дана смењивале групе посетилаца, које су се поклањале светињи и споменику патријарху Гаврилу Рашковићу и даровале манастир.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

tradicija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.