Нова Варош: Спречити прогон кадрова

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 23. март 2015. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo Варнице, оптужбе, тешке речи, а дневни ред преобиман – са последњег заседања

Одборници СО у понедељак два и по сата утврђивали дневни ред – уз 40 тачака, на седници предложено још петнаестак

Одборницима Скупштине општине у пондељак је требало два и по сата да утврде дневни ред заседања и то уз варнице, оптужбе, жустре тонове, тешке речи и једну паузу?! Иако је било предложено чак 40 тачака, углавном извештаја и планова рада јавних предузећа и установа, уз низ одлука из комуналне делтности, упућено је још петнаестак предлога, уз замерке опозиције да се седнице ретко одржавају.

И док су прихваћене измене из редова владајуће коалиције (СНС, СПС, НС) у редоследу извештаја или трошењу средстава кредита новог предузећа „Енергија НВ“ за реконструкцију мреже грејања, као и да се нађе решење за исплату дуга „Путевима Златар“ уместо судског спора, што је предложио Милован Главоњић (СПС) – тачке опозиције су прегласавањем падале у воду.

У скупштинској већини јуче нису били вољни да расправљају о набавци и коришћењу 43 таблет рачунара и 53 мобилна телефона, за шта се залагао  Предраг Шапоњић (ГГ), као ни о одговорности челних људи општине.

- У јавним предузећима и локалној управи се најављују мере штедње и смањења броја запослених и треба утврдити смернице тог посла како би се спречиле дискриминације – упозорио је др Радијица Перишић (ДС). - Под плаштом рационализације, председник општине Димитрије Пауновић врши пристисак на директоре комуналног предузећа и управе да технолошким вишком прогласе кадрове Демократске странке – Љубишу Недовића, Зорана Миросављевића, Славишу Пурића и Зорана Млађеновића.Крајњи је час да се прекине ћутање у владајућој коалицији о овом случају и спречи прогон неистомишљеника и најобразованијих у својим.

Јуче није прихваћен ни предлог Радивоја Бујишића (ГГ) да се расправља о катастрофалној економској ситуацији, а ни захтев Рада Васиљевића ( ГГ) како је, без одлуке Већа и СО, за динар издата у закуп жичара, у коју је уложено четири милиона евра и у коју се власт клела да је „златна кока“ града.

- Узео сам врућ кромпир у руке да помогнем граду. Зимус је за 39 дана рада на жичари било 4.500 скијаша, радило је 10 радника уз трошак од 2,6 милиона динара и губитак од 520.000 динара – појаснио је Војко Пурић (СПС), власник предузећа „Путеви Златар“.

У понедељак је усвојен извештај и програм рада Библиотеке и одлука о грађевинској такси, а заседање се наставља у петак.

ШКОЛСТВО И МУЗЕЈ

По захтеву одборника Николе Јелића (НС) за наредну седницу СО припремиће се извештај о стању у школству ( са акцентом на штрајкове), а из табора власти затражили су и „црно на бело“ о „страначком запошљавању“ у неколико последњих мандата.Опозиција, пак, тражи извештаје Општинског већа и прву расправу о раду Завичајног одељења ужичког Музеја, отвореног пре две и по године.Ова установа изузетно важна за очување баштине, али и за туристичку понуду краја, има проблема и нерешених питања од оснивања. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.