Нова Варош: Плате чекају министра

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) Друштво Коментари

Техничка школа Нова Варош Школски одбор без кворума, школа без директора – Техничка школа (Фото: Д. Гагричић)

Због бојкота рада Школског одбора није изабран директор Техничке школе. Решење о привременом органу управљања данима се „крчка“ на столу министра просвете

Иако су у петак требали да приме други део фебруарске плате, 43 запослена у Техничкој школи још нису добилa ни прву рату, јер у овој установи нема ко да потпише налог за исплату зарада.

Још крајем децембра Школски одбор је професору Миливоју Ћировићу поверио други мандат руковођења школом, а министар просвете дао сагласност. Међутим, донешење решења о избору минирају чланови Школског одбора бојкотом седница и локална власт на челу са СНС, којој избор Ћировића није по вољи.

Наиме, три седнице Школског одбора нису имале кворум јер је изостајало пет чланова – три делегата СО и два из редова родитеља. Очигледна је намера власти, кажу у синдикату школе, да се блокира рад и школи уведу привремене мере.

У недавном надзору републички просветни инспектор мр Радоје Стопић констатовао је да је Скупштина општине Нова Варош разрешила три члана Школског одбора само пола године после избора и начинила пропуст јер нису утврђивани основи разрешења, што је законска обавеза.

- Стекли су се услови да Министарство просвете, науке и технолошког развоја предузме привремену меру разрешења органа управљања и именује привремени орган – констатује Стопић.

Одлука је већ припремљена и, како се незванично сазнаје, данима се „крчка“ на столу министра.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.