Нова Варош: Плате чекају министра

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 21. март 2015. године Друштво Коментари

Техничка школа Нова Варош Школски одбор без кворума, школа без директора – Техничка школа (Фото: Д. Гагричић)

Због бојкота рада Школског одбора није изабран директор Техничке школе. Решење о привременом органу управљања данима се „крчка“ на столу министра просвете

Иако су у петак требали да приме други део фебруарске плате, 43 запослена у Техничкој школи још нису добилa ни прву рату, јер у овој установи нема ко да потпише налог за исплату зарада.

Још крајем децембра Школски одбор је професору Миливоју Ћировићу поверио други мандат руковођења школом, а министар просвете дао сагласност. Међутим, донешење решења о избору минирају чланови Школског одбора бојкотом седница и локална власт на челу са СНС, којој избор Ћировића није по вољи.

Наиме, три седнице Школског одбора нису имале кворум јер је изостајало пет чланова – три делегата СО и два из редова родитеља. Очигледна је намера власти, кажу у синдикату школе, да се блокира рад и школи уведу привремене мере.

У недавном надзору републички просветни инспектор мр Радоје Стопић констатовао је да је Скупштина општине Нова Варош разрешила три члана Школског одбора само пола године после избора и начинила пропуст јер нису утврђивани основи разрешења, што је законска обавеза.

- Стекли су се услови да Министарство просвете, науке и технолошког развоја предузме привремену меру разрешења органа управљања и именује привремени орган – констатује Стопић.

Одлука је већ припремљена и, како се незванично сазнаје, данима се „крчка“ на столу министра.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.