Филарет у манастиру на Воденој Пољани

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 17. март 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Конак манастира Светих Козме и Дамјана на Воденој Пољани

После смене, еспископ борави на Златару у манастиру Светих мученика и бесребреника Козме и Дамјана

Два дана након примопредаје Епархије милешевске привременом администартору епископу будимљанко-никшићком Јоаникију, недавно смењени владика Филарет исељен је из Владичанског двора у Пријепољу.

Према незваничним информацијама, владици Филарету је одлуком администратора Јоаникија, обезбеђен боравак у манастиру Светих Козме и Дамјана, на Воденој пољани на Златару.У манастир где тихује монах Гаврило , владика је у понедељак поподне пребачен комбијем, са личним стварима и нешто намирница.

Пре неку годину изграђени храм удањен је 12 километара од Нове Вароши, на надморској висини од 1.450 метара. Овде је тренутно снежни покривач висине 80 центиметара, а у близини је једино шумарска кућа.

Владика Филарет и патријарх Иринеј на Златару пре четири године Владика Филарет и патријарх Иринеј на Златару пре четири године

У недељу је владика Филарет Новостима“ рекао да је, поштујћи одлуку Синода, предао Епархију привременом администартору и да остаје у Владичанском двору до одлуке Светог архијерејског сабора СПЦ у мају.

У саопштењу СПЦ, којим је у недељу први пут званично потврђено да је епископ Филарет смењен на трону Милешевске епархије, није било речи о месту боравка. Једино је речено да је примопредаја у Владичанском двору у Пријепољу, уз присуство епископа зворничко-тузланског Хризостома и рашко-призренског Теодосија и још три члана комисије, „протекла у духу црквености, уз захвалност, како члановима Синодалне комисије, тако и епископу Филарету“.

До Водене Пољане пут је прочишћен булдожером, али се може стићи једино теренским возилом, док се телефонске везе са манастиром тешко успостављају. Иначе, владика Филарет је видно исцрпљен и одбија све контакте са новинарима. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

vladika filaret vodena poljana manastir svetih kozme i damjana monah gavrilo


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.