Stabilnija situacija u Novoj Varoši

Tanjug.rs 10. март 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Foto: Blic.rs

Putevi do zavejanih sela od jutros prohodni.

Uprkos visini snežnog pokrivača putevi do Trudova, Jasenova i Burađe od jutros su prohodni, potvrdio je direktor novovaroške Direkcije za izgradnju Miroljub Šaponjić.

"Danas su počele sa radom seoske škole, a u gradskim obrazovnim ustanovama nastava se i ranije uredno odvijala", naveo je on u izjavi Tanjugu.

Prema Šaponjićevoj oceni, situacija u Novoj Varoši je jutros malo bolja, ali problemi postoje u nekoliko zaselaka i na obroncima Javora i Zlatara, na nadmorskoj visini do 1.200 metara, gde su smetovi visine i preko dva metra.
"Tamo smo uputili tešku mehanizaciju, odnosno utovarne lopate, pa očekujemo da se stanje i u tom području stabilizuje", istakao je on, dodajući da su u gradu saobraćajnice prohodne kao i opštinski putevi prvog i drugog reda.

Snabdevanje vodom, električnom i toplotnom energijom je uredno, zaključio je Šapopnjić.

U Novoj Varoši je 8. marta proglašena vanredna situacija zbog visine snežnog pokrivača i nameta u pojedinim delovima opštine koji su dostizali visinu i do dva metra.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.