Nova Varoš : Prinudna naplata duga za grejanje

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 20. фебруар 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Gradska kotlarnica u Novoj Varoši

Zbog otežane nabavke energenata otežana usled velikih dugova potrošača, sudski izvršitelji krenuće u prinudnu naplatu.

Četiri gradske kotlarnice mogle bi da ostanu bez mazuta jer je nabavka energenata otežana pošto potrošači za grejanje duguju više od 12 miliona dinara.

Zbog toga će ovih dana sudski izvršitelji krenuti u prinudnu naplatu, a na udaru prvo će se naći 90 najvećih dužnika koji duguju ukupno 1, 3 miliona dinara.

U prvih šest meseci rada novoformiranog preduzeća „Energija Zlatar NV“ procenat naplate računa za grejanje je oko 60 posto, a za isporučenu toplotnu energiju građani duguje sedam a privreda i ostali korisnici pet miliona dinara.

- Za trenutni dug potrošača mogli bi da kupimo 200 tona mazuta što bi bilo sasvim dovoljno, jer nam je za celu grejnu sezonu potrebno nešto više od 950 tona. Kako se mazut dobavljačima plaća avansno, zbog duga potrošača  sve nam je teže da obezbedimo sredstva za njegovu kupovinu – kaže Nikola Jelić, rukovodilac u preduzeću „Energija Zlatar NV“.

Preduzeće „Energija Zlatar NV“ greje 717 stanova i pedesetak poslovnih objekata po ceni koja se se nije menjala duže  od dve godine. Za građane cena grejanja je 96,8 dinara bez PDV-a po kvadratu, a za poslovne objekte 145, 2 dinara.

- Na žalost prinudna naplata duga je jedino rešenje, a dužnicima koji  zvanično nemaju novčana primanja pleniće se imovina.  Neodgovornim ponašanjem sebi su samo uvećali troškove , jer će pored neizmirenog duga svako od njih morati da plati i po minimum 6.600 dinara troškova prinudnog izvršenja – kaže Jelić.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.