"Стара Рашка" слави јубилеј

zlatarinfo.rs 20. фебруар 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo "Стара Рашка"- додела донација у Новој Вароши

Хуманитарна организација "Стара Рашка" обележава 15 година постојања.

Хуманитарна организација "Стара Рашка" из Београда 21. фебруара обележава свој јубилеј- 15 година постојања и успешног рада.

Манифестација има два садржаја - обележавање Славе Свети Симеон Мироточиви, резањем салвског колача у Храму Светог Димитрија на Новом Београду у 12 часова, а у 17 часова почиње Скупштина Хуманитарне организације у сали градске општине Нови Београд. На Скупштини ће бити уручена признања правним и физичким лицима која су посебно допринела успешном раду Хуманитарне организације. Очекује се присуство око 500 чланова, донатора и гостију.

"Стара Рашка" коју је Свети синод Српске православне цркве одликовао Орденом Светог  Саве, за 15 година је у земљи и дијаспори прикупила више од 2.000.000 евра и поделила угроженима, пре свега сиромашној и болесној деци, посебно у Рашкој области. 

Оно по чему је ова Организација позната на простору Србије  је њена помоћ у склапању бракова, који се броје на неколико стотина, у којима је рођено преко 500 деце. 

 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.