Иницијатива за осигуравање пута у Кокином Броду

glaszapadnesrbije.rs 13. фебруар 2015. године Друштво Коментари

Nesreca na Zlatarskoj jezeru (фото: Д. Гагричић)

Нововарошко Општинско веће је донело одлуку о покретању иницијативе за повећање безбедности саобраћајнице на путном правцу Нова Варош – Ужице код Кокиног брода

Након писања Гласа западне Србије и емитовбања прилога наше продукције на телевизијама Прва и Пинк о “црној тачки” на путном правцу Нова Варош – Ужице код Кокиног брода, нововарошко Општинско веће је донело одлуку о покретању иницијативе за повећање безбедности на том делу саобраћајнице.

На тој деоници у протеклих неколико деценијама у саобраћајним несрећама страдало је око 30 људи. Мештани и ретки који су имали срећу да се извуку из хладне воде златарског језера кажу да би несреће могле бити избегнуте када би постојала одговарајућа заштитна ограда.

Према речима председника општине Нова Варош, Димитрија Пауновића, поменута иницијатива се односи на постављање адекватне ограде и сигнализације дуж пута до бране.

“Замисао је да се постави што више заштитних ограда и да се на сваких неколико стотина метара поставе знаци који би возачима додатно указивали да се ради о опасној деоници”, изјавио је он за ГЗС.

Димитрије Пауновић, председник општине Нова Варош Димитрије Пауновић, председник општине Нова Варош

Он каже да су припремљени дописи који ће бити упућени Путевима Србије и ресорном министарству, са захтевом да се одрже састанци и добије сагласност за подухват,

“У Путевима Србије нам је речено да ће, ако они не буду у могућности да то финансирају, локална самоуправа добити на управљање парцеле поред магистрале, како бисмо поставили банкине и сигнализацију. Циљ је да у будућности смањимо број жртава, морамо се одговорно понашати према проблемима и тражити решење за њих”, нагласио је Пауновић и изразио очекивање да ће надлежни имати слуха за ове тешкоће.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.