Nova Varoš: Nesuđeni sportski centar nude investitorima (video)

blic.rs/Tanjug 11. фебруар 2015. године Економија Коментари

Zidine nesuđenog sportskog centra Zidine nesuđenog sportskog centra (foto: D. Gagričić)

Uzalud su Novovarošani pre pola veka ukazivali da im je više potreban bazen za vodu za piće nego za kupanje, tadašnji komitet doneo je odluku da se sagradi ogroman sportski centar koji nikada nije završen, a danas, decenijama kasnije, ruglo je najlepše zlatarske varoši.

Najatraktivnija lokacija od 4,5 hektara u najužem centru grada skoro pet decenija je zarasta u korov, a gradnja se nije pomerila dalje od temelja.

- Ko god prođe podsmeva se, ljudi dodju, pogledaju ovo, slikaju, odu i kažu da je sramota za ovdašnje žitelje - kaže jedan od meštana.

Drugi navodi da se doselio 1984. godine iz Prijepolja, kada su počeli radovi i napominje da je i dan danas situacija ista.

Međutim, predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović kaže da će se uraditi preparcelizacija zemljišta i da će ova lokacija uskoro biti ponuđena investitorima.

- Ovde je bio planiran sportski hotel, međutim, finansije nisu dozvolile da se završi. Shvatajući da je taj projekat, s obzirom na krizu, za nas neostvarljiv, odlučili da sa ovom nezavršenom investicijom privučemo neke ulagače, da na ovom potezu naprave neke druge sadržaje, komercijalnog, hotelskog, ugostiteljskog ili bilo kog drugog tipa - rekao je Paunović Tanjugu.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekonomija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.