Пријепоље : Ћуприју дижу један метар

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 01. децембар 2014. године Друштво Коментари

Ивањски мост на Лиму Ивањски мост на Лиму (Фото : Д. Гагричић)

Реконструкција Ивањског моста на Лиму коштаће 37 милиона динара

Мајстори „Јединства“ из Севојна започели су  у радионицама израду челичне консткрукције, која ће заменити досадашњу на Ивањском мосту преко Лима. Нова ћуприја  између Коловрата и Ивања обезбедиће сигурну везу и прелаз преко реке за Ивање, једно од највећих пријепољских насеља, али и мештане села под Јадовником.

- Санација моста, на коју се годинама чекало, коштаће  37 милиона динара, од чега Министарство привреде Србије издваја 31 милиона динара, а остатак локална управа. Мост ће бити дугачак 52, широк пет метара и имаће две конзолне плоче са стране – за пешаке и инсталације. Саобраћај ће се одвијати у једном смеру, уз знатно већу безбедност пешака – истиче Радован Цмиљановић, директор Дирекције за изградњу у Пријепољу.

Мост ће бити подигнут за један метар, како би се заштитио од  поплава, јер су при великом водостају стабла која је носила река ударала у коннструкцију и стрепело се од рушења. Приступне саобраћајнице – од магистралног пута Пријепоље – Бијело Поље и према Ивању ( у коме је значајна индустријска зона) биће прилагођене  новој висини моста и заштићене од поплавног таласа.

Зависно од временских (не)прилика, мост ће бити завршен у пролећним месецима идуће године. Док буде трајала монтажа нове конструкције саобраћај  ће се одвијати десном обалом Лима, преко насеља Шарампов и каменог моста преко Лима на уласку у град.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.