Branislavu Dilpariću potvrđen mandat

danas.rs (R. Popović) 28. новембар 2014. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo Branislav Dilparić (Foto : Novavaros.com)

Na devetoj izbornoj Konferenciji Opštinske organizacije Socijalističke partije Srbije potvrđen je predsednički mandat elektro inžinjeru Branislavu Dilpariću, aktuelnom predsedniku Skupštine opštine Nova Varoš. Dilparić je bio jedini kandidat za predsednika, a poverenje mu je ukazalo svih 76 delegata prisutnih na stranačkoj konferenciji. Na svečanoj sednici, kojoj je prisustvovao i visoki partijski funkcioner i direktor SPS Dejan Backović, izabrana su i nova 73 člana stranačke Opštinske organizacije

Novoizabrani predsednik ovdašnjih socijalista Branislav Dilparić zahvalio se delegatima i stranačkim kolegama na ukazanom poverenju i istakao da će ovu funkciju, kao i u prethodnih nekoliko mandata, obavljati odgovorno, savesno i u interesu SPS, njenih članova, simpatizera i birača.

- Dugo sam na čelu stranke i bio sam u dilemi da li da se ponovo kandidujem za predsednika. Ono što me opredelilo da, ipak, ponovo zatražim vašu podršku jesu izazovi koji novovaroške socijaliste očekuju u narednom periodu, možda čak i izbori (za koje smo uvek spremni), ali i zbog pokušaja destabilizacije i narušavanja jedinstva u našem partijskom ogranku. Takve pokušaje smo na vreme prepoznali i zajedno ih uspešno prevazišli. Jedinstvo unutar partije je najvažnije i jedan je od preduslova da i u perspektivi budemo nezaobilazan politički faktor i partija sa snažnim uporištem koja će uvek delovati u interesu zemlje, opštine i građana, rekao je Branislav Dilparić nakon izbora na novu-staru funkciju.

Samom glasanju, inače, prethodio je uvodni referat Branislava Dilparića o aktivnostima OO SPS tokom proteklih desetak godina, sa akcentom na učinak lokalne vlasti u kojoj je značajnu ulogu imala SPS. Skupu u Domu kulture obratio se i direktor SPS Dejan Backović, koji je ocenio da bi sve lokalne izborne konferencije i centralni Kongres trebalo da doprinesu jačanju i modernizaciji stranke, a da jedinstvo partije ne sme biti narušeno ni po koju cenu jer će SPS jedino tako zadržati respektabilnost i jačinu na srpskoj političkoj sceni.

Socijalisti čekaju odluku naprednjaka

Na izbornoj Skupštini lider socijalista Branislav Dilparić je prokomentarisao dešavanja u gradu povodom bojkota odbornika vladajuće koalicije poslednje sednice lokalnog parlamenta i za sada još uvek spekulacija da je Nova Varoš na pragu privremenih mera odnosno vanrednih lokalnih izbora.

- Socijalisti nisu odgovorni za novonastalu situaciju, već su koalicioni partneri iz SNS doneli odluku da malo „zastanemo“ dok unutar svojih redova ne okončaju kadrovsku kombinatoriku o nasledniku predsednika opštine Dimitrija Paunovića, koji me je obavestio da očekuje imenovanje na funkciju načelnika Zlatiborskog okruga. Stav SPS je bio da se sednica Skupštine održi, ali, sa druge strane, politička korektnost nalaže da ispoštujemo odluku partnera u koaliciji dok ne konsoliduju svoje redove. Naši odbornici bi na Skupštini dali kvorum, a bili u manjini, čime bi omogućili opoziciji da eventualno donese odluke koje ne bi bile u interesu vladajuće garniture, a to ne bi bilo fer ni prema građanima koji su aktuelnoj vlasti ukazali poverenje na izborima, istakao je Dilparić.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.