Skupština zaseda posle tri meseca

westinfo.rs (Ž. Dulanovic) 06. новембар 2014. године Политика Коментари

Sednica Skupstine Opstine Sednica Skupštine opštine (Foto: Ž. Dulanović)

Na dnevnom redu sednice Skupštine opštine Nova Varoš, zakazane za 13. novembar, biće usvajanje 12 odluka i zaključaka.

 Novovaroški odbornici opet će sesti u skupštinske klupe, tačno tri meseca nakon poslednje sednice. Novo zasedanje Skupštine opštine Nova Varoš zakazano je za četvrtak 13. novembra, a predsednik parlamenta Branislav Dilparić predložio je na usvajanje12 odluka i zaključaka.

Pored predloga poslovanja preduzeća Regionalna sanitarna deponija „Banjica“ d.o.o., pred odbronicima će se naći i predlog izmene programa poslovanja Komunalnog preduzeća „3. septembar“ čija je radna jedinica „Grejanje“ sa četiri gradske kotlarnice pripojena novom opštinskom preduzeću „Energija Zlatar NV“.

U predlogu dnevnog reda 18. sednice Skupšitine opštine je i Izveštaj o izvršenju opštinskog budžeta u prvih devet meseci ove godine. Kako se tvrdi u materijalu dostavljenom odbornicima, u periodu od januara do septembra u opštinsku kasu se slilo 291,24 miliona dinara, što je 45,67 posto ukupnog godišnjeg budžeta koji je projektovan na 637,61 miliona dinara. Odbornicima je dostavljen i prelog odluke o određivanju zona i najopremljenije zone na teritoriji opštine. Ovim predlogom određuju se tri zone prema komunalnoj opremljenosti, opremljenosti javnim objektima i saobraćajnoj povezanosti sa centralnim delovima opštine, a najopremljenija je Prva zona koja obuhvata celo gradsko naselje,  od betonjerke na  ulazu iz pravca Prijepolja do raskrsnice za Petlovac. Nedavnim izmenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu, lokalnim samoupravama je naloženo da do 30. novembra ove godine donese ovu odluku koja je preduslov da se građanima utvrdi porez na imovinu za 2015. godinu.

Predhodna sednica Skupštine opštine, 17. po redu, održana je 14. avgusta.    

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.