Četvrto mesto za Novovarošane

danas.rs (R. Popović) Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Prva pomoć

Ekipe podmlatka i omladine novovaroške organizacije Crvenog krsta osvojile su, svaka u svojoj konkurenciji, četvrto mesto na Međuregionalnom takmičenju u pružanju prve pomoći, koje je nedavno održano u Smederevu.

Dvema petočlanim grupama iz grada na padinama Zlatara „za dlaku“ su izmakle bronzane medalje, ali je njihov uspeh značajan jer su četvrto mesto izborili u konkurenciji preko 200 učesnika, razvrstanih u 14 ekipa podmlatka i 10 u kategoriji omladinaca, a sa područja osam upravnih okruga u Srbiji. Novovaroške ekipe su, prema oceni stručnog žirija, odlično savladale znanja i demonstrirali veštine u ukazivanju prve pomoći ljudima u nevolji - povređenima u saobraćajnim nesrećama, zbrinjavanju u slučajevima besvesnog stanja, saniranju prostrelnih rana od upucavanja ili vidanju rana od lakih i težih opekotina....

- Naše ekipe ponovo su bile uspešne u ovom randu takmičenja pre svega zahvaljujući konstantnom i aktivnom radu u ovoj oblasti u proteklih pet godina. Na smotrama ovog tipa i podmladak i omladinci iskazuju zavisno znanje i umeće u različitim veštinama u pružanju prve pomoći, kako u, recimo, slučajevima uganuća skočnog zgloba, zatvorenog preloma ruke, preko krvarenja, opekotina, ujeda, do epileptičnog napada ili reanimacije, ističe Milena Jojević, sekretarka OO CK.

Novovarošku ekipu podmlatka na takmičenju su predstavljali: Milica Ćirović, Nikolina Purić, Sara Rvović, Ana Popovići Dejan Ljujić. U konkurenciji omladinaca su učestvovali Milica Aksentijević, Renata Trtović, Đurđica Kaličanin, Marija Mijović, Pavle Divovići Adi Melić. Za uspeh naših ekipa na ovogodišnjoj smotri u prvoj pomoći zaslužni su i zdravstveni radnici Jelena Vasilić, Svetlana Gordići Mirjana Mlađenović, kao i aktivisti Crvenog krsta koje je ovog puta predvodio Vladan Popović.

Inače, na lanjskom takmičenju u prvoj pomoći, održanom na Zlatiboru, tadašnja ekipa podmlatka našla se na pobedničkom postolju okićena srebrnom medaljom, i to u konkurenciji šezdesetak takmičara iz desetak gradova u Republici.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.