Nova Varoš - Radoinja: Skoro šest decenija uspešnog rada

danas.rs (R. Popović) 12. октобар 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Osnovna škola "Gojko Drulović" nekad

Osnovna škola „Gojko Drulović“ u Radoinji proslavila je 59. godina uspešnog rada i postojanja. Povodom ovog značajnog datuma u matičnoj školi priređen je prigodan kulturno-umetnički program, u kome je učestvovali članovi horske, dramsko-recitatorske i folklorne sekcije

- Prvo školsko zvono u Radoinji čulo se pre tačno 120 godina, a u ovoj spomen zgradi od 9. oktobra 1955. Ovaj datum se u istoriji radoinjske obrazovne ustanove uzima kao zvanični početa rada škole. U jednom periodu ona je bila oglednog karaktera, čuvena u tadašnjoj Jugoslaviji. Ekonomija i statistika, na žalost, umešali su prste i danas ova škola više nije ogledna, ali podmlađen kolektiv, pun entuzijazma i želje za uspehom, i naravno njeni učenici kao najveće blago, nada su u bolje sutra i temelj da u perspektivi njen ugled bude podignut za još koji stepen više, kazala je, između ostalog, direktorka škole Ivana Đajić, koja je u prigodnoj besedi pozdravila slavljenike i bojne zvanice: predstavnike školskog odbora, saveta roditelja, javnih preduzeća i ustanove, kao i lokalne samouprave, u čije ime je priredbi prisustvovao zamenik predsednika opštine Ivan Mladenović. On je podsetio da gradska uprava, i u uslovima teške ekonomske krize, nastoji da pomogne novovaroško školstvo, posebno na polju unapređenja infrastrukture, materijalnih i troškova prevoza, a da će to raditi i ubuduće jer je kvalitetno obrazovanje temelj svake lokalne zajednice i društva u celini.

Za sve prisutne bio je, nakon beseda, priređen zanimljiv kulturno-zabavni program, inspirisan bogatom narodnom tradicijom, uz brojne muzičke numere i kratke dramsko-recitatorske forme. U njemu je učestvovalo stotinak mlađanih, darovitih izvođača, među kojima su, pored đaka matične škole, učestvovali i osnovci iz izdvojenih odeljenja u Rutošima, Kokinom Brodu, Negbini i Draglici.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.