Nova Varoš: Promovišu tenis među osnovcima

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 08. октобар 2014. године Друштво Спорт Коментари

Zlatarinfo logo

Promocija mini tenisa u Novoj Varoši biće organizovana u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Živlko LJujić“, a program počinje u 14 sati.

Novovaroški osnovci igraće idućeg utorka mini tenis u okviru akcije „Sportom protiv nasilja“ koju i ove godine organizuju Naftna industrija Srbije (NIS) i Teniski savez Srbije (TSS), u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Mini tenis kao program Svetske teniske federacije namenjen je deci školskog uzrasta,  a za cilj ima popularizaciju sportskih vrednosti, kulture nenasilja i fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

Promocija mini tenisa u Novoj Varoši biće organizovana u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Živlko LJujić“, a program počinje u 14 sati.

- Deca uzrasta od 7 do 14 godina imaće mogućnost da se tokom dva sata programa upoznaju sa veštinama igranja tenisa, a na raspolaganju će im biti manji reketi i lakše loptice, kao i druga oprema prilagođena njihovom uzrastu. Pored teniske obuke, deca će  dobiti prigodne poklone za koje se pobrinula kompanija NIS  – kažu organizatori akcije.

Akcija „Sportom protiv nasilja“ biće do kraja školske godine organizovana u preko 300 osnovnih škola u Srbiji. Velika akcija imala je premijeru početkom juna u sedištu Teniskog saveza Srbije, a na njoj je na zabavan i motivacioni način tenis predstvaljen deci iz 14 škola  u Beogradu. Akcija je jesenas održana u Novom Bečeju, a u prošlu sredu i u Novom Pazaru. Akcija „Sportom protiv naseilja“ u petak je u Prijepolju, dok će 14. oktobra promocijom u Novoj Varoši biti zvršen obilazak gradova u jugozapadnoj Srbiji.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.