Nova Varoš - Draglica: Bomba u korenu hrasta

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 13. септембар 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Bomba u korenu hrasta

Pirotehničari Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije preuzeli su i bezbedno uništili ručnu bombu koju su pre par dana u selu Draglica kod Nove Varoši meštan Boško i Slobodan Savković pronašli u korenu hrasta koga je još krajem jula oborio olujni vetar.

Ručnu bombu koja je zaostala iz Drugog svetskog rata,  Savkovići su pronašli na dvadesetak metara od porodične kuće u zaseoku Prijevorac krčeći oštećena stabla, a zahvaljujući samo spletu srećnih okolnosti izbegnuta je prava tragedija.

- Ručnu bombu koja se aktivira na dodir primetio sam sasvim slučajnom dok smo budakom zatrpavali preko dva metra široku rupu koja je napravio koren izvaljenog hrasta. Neposredno pre toga bušilicom sam na istom mestu razbijao kamen, a motornom testerom kratio za ogrev deblo hrasta koga je oboril oluja i prava je sreća da bombu  nisam zakačio alatkom – kaže za „Westinfo“ Slobodan Savković.

Kako je u toku sezona spremanja ogrevnog drveta za zimu, Opštinski štab za vanredne situacije apelovao je na meštane da budu oprezni prilikom radova u šumi.

- U olujnom nevremenu letos su stradali čitavi kompleksi šuma i verovatno je da oborena stabla u svojim šupljinama ili korenju kriju još po koji metak ili bombu zaostalu iz poslednjih  ratova . Zbog toga bi meštani i šumski radnici trebali da budu krajnje oprezni prilikom krčenja uništene šume i pripreme ogreva – kaže načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije Radivoje Bujišić.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.