Prijepolje: "Tartan" otkriva talente

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 06. септембар 2014. године Спорт Коментари

Prijepolje: Trka na 5.000 metara Trka na 5.000 metara (foto: D. Gagričić)

Atletska staza sa „tartan“ podlogom na Gradskom stadionu, izgrađena lane za 50. MOSI i Prvi internacionalni miting, održan u četvrtak popodne, širom su otvorili vrata da Prijepolje postane regionalni centar za razvoj „kraljice sportova“.

- Želja nam je da se atletika, kao bazični sport, razvija u svim regionima Srbije.Naši takmičari su dobili još jedno kvalitetno takmičenje, a atletika ovde ima izuzetnu podršku grada, pa se nadam da će mnogi mladi poći stopama Kolašinca, Terzićeve, Raovića – pojašnjava namere i ambicije Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije.

Odlični uslovi za takmičenje na stazi Gradskog stadionaOdlični uslovi za takmičenje na stazi Gradskog stadiona

Pre mitinga, na kome je nastupio niz reprezentativaca Srbije, Crne Gore, BiH, Makedonije, na krosu su se nadmetali osnovci.Prema oceni Daneta Korice, nekadašnjeg atletskog asa i sekretara Sportskog saveza Srbije, među decom ima veliki broj talenata i treba im pružiti šansu, kad već Prijepolje ima izvanrednu stazu poput Beograda, Kragujevca i Sremske Mitrovice ili Vršca, Novog Pazara i Sente u kojima se gradi. Uz sređivanje obližnjeg hotela, kaže Korica, ovde se može otvoriti atletski kamp.

Atletski miting - kiša nije omela sprintereAtletski miting - kiša nije omela sprintere

- Uz pomoć ASS izgradili smo stazu i najbitnije je da smo pokazali da se takmičenja, kao ovaj miting, mogu održati i van Beograda i na nama je da istrajemo na popularizaciji sporta – naglašava Emir Hašimbegović, predsednik opštine Prijepolje.

Talenti - Dane Korica uz naslednike na borilištimaTalenti - Dane Korica uz naslednike na borilištima

Među 75 atletičara na mitingu, po kiši, najvrednije rezultate ostvarili su Asmir Kolašinac (kuglu bacio 20,36 metara) i trkači Miloš Raović na 400 i Amela Terzić na 1.500 metara, pa su im pripale specijalne nagrade.

Amela Terzić (sa maramom) pobedila na 1.500 metaraAmela Terzić (sa maramom) pobedila na 1.500 metara

IZGRADNJA BORILIŠTA

JESENAS će, uz ulaganje osam miliona dinara, biti završeni zemljani i betonski radovi na rekonstrukciji borilišta za skakačke i bacačke discipline - kaže Rade Radivojević, sekretar Sportskog saveza opštine.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.