Nova Varoš: Prva nagrada Milivoju Trnavcu

danas.rs (R. Popović) 29. август 2014. године Друштво Култура Коментари

Zlatarinfo logo Biblioteka Jovan Tomić - Nova Varoš

Pesma „Pusti me da sanjam“, autora Milivoja Trnavca iz Gojne Gore, proglašena je za najlepšu ljubavnu pesmu na istoimenom konkursu, koji je, 11. put za redom, organizovala Biblioteka „Jovan Tomić“ iz Nove Varoši. U kategoriji mladih pesnika - učenika osnovnih škola, najuspešniji je bio Boris Vuković iz Belog Potoka, autor pesme pod nazivom „Zagonetna lepota očiju“.

Drugu nagradu u konkurenciji odraslih poeta osvojila je Milica Bijelić iz Beograda i to za pesmu „Mužu“, a u kategoriji osnovaca takođe Beograđanka Sara Marković , koja je na tradicionalni književni konkurs, jedini ove vrste u gradu na padinama Zlatara, kandidovala pesmu „Živim da ti se vratim“. Vladimir Mirosavić iz Jasenova sa pesmom „Ona“ osvojio je treću nagradu u kategoriji odraslih, dok je učenica osnovne škole Ksenija Stanković iz Belog Potoka, izborila treće mesto sa pesmom „Raste u meni velika zvezdana priča“.

Odlukom stručnog žirija, a u sastavu Snežana Lapčević, Stojka Bjelak, Zorica Simanović i Vladimir Dulanović, pohvaljene su sledeće pesme i njihovi autori: „Srce u grudima“ Borisava Blagojevića iz Ćuprije, „Najlepša slika u Luvru“ Todore Škoro iz Beograda (prošlogodišnje pobednice konkursa), i „Život“ autorke Ruže V.Nikolić iz Zemuna.

Na konkurs je ove godine stiglo osamdesetak radova iz zemlje i regiona, koji su, prema oceni stručnog žirija, izuzetno kvalitetni, a mnoga od njih su iz pera već afirmisanih pesnika. Među takvima je i ovogodišnji laureat Milivoje Trnavac, profesor književnosti i autor desetak knjiga i udžbenika. Učesnici konkursa su uglavnom zadovoljili osnovne poetske kriterijume, ali se svaki put pojavi nešto novo i osobeno. Zaključak je da su pesnici i ove godine, skladom forme i sadržine, dostojno odbranili poeziju.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

kultura


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.