Veče muzike i teatra

danas.rs (R. Popović) 05. август 2014. године Култура Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

Pozorišna predstava „Smrt u sigurnim rukama“ i koncert Tamburaškog orkestra i Ženske pevačke grupe obeleležili su umetnički kolaž program, koji je organizovala gradske Biblioteke, a održan je u diskoteci hotela „Jezero“ u Novoj Varoši.

U prisustvu nekoliko stotina poklonika pozorišne umetnosti, ali i ljubitelja starogradskih nota i tradicionalnog pevanja, sve u atmosferi sa obrisima boemije, profesionalni glumački par Maja Lukić i Mihajlo Laptošević maestalno je odigrao duo-dramu Milice Piletić „Smrt u sigurnim rukama“, u režiji Dragane Joksimović, koja je nedavno premijerno izvedena na sceni „Petar Kralj“ pri Ateljeu 212. Predstava tretira temu sve aktuelnijih priča o sklapanju ugovora o doživotnom izdržavanju, sa akcentom na usamljenost dve osobe u srednjim godinama - jednog zbog gubitka najmilijih i teške bolesti sa kojom se suočava, druga dolaskom u veliki grad bez životnog saputnika, dece i svega ostalog što čini ostvaren društveni status žene u četvrtoj deceniji života. Kroz čudnu igru provere međusobnog poverenja, dvoje aktera na sceni ispričali su jednu u suštini tešku i turobnu priču, ali punu zanimljivih obrta, imaginacije i uz obilje humorističnih dijaloga.

Nakon pozorišnog komada, posetioci ove odlično organizovane svetkovine, koju je idejno osmislila direktorka Biblioteke Nera Čović, održan je gotovo tročasovni koncert domaćeg Tamburaškog orkestra i Ženske pevačke grupe. Bogatim repertoarom, odličnim muziciranjem i milozvučnim glasovima domaći umetnici su po ko zna koji put oduševili su publiku i time na pravi način „stavili tačku“ na ovogodišnje festivalske dane u zlatarskom kraju.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

kultura


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.