Carina se vraća u Priboj

danas.rs (R. Popović) 30. јул 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Uprava carina Ministarstva finansija, Vlade Srbije, na sastanku sa pomoćnikom predsednika Opštine Krstom Janjuševićem, početkom nedelje, obavestila je lokalnu samoupravu u Priboju da je usvojila odluku o otvaranju Carinske ispostave Uprave carina u Priboju.

Carinska ispostava na graničnom prelazu Uvac kod Priboja, između Srbije i BiH, ukinuta je još 2004. godine pa su kamioni sa građom upućivani naprelaz kod Mokre gore, iako je Limska dolina najkraća veza Kosova i BIH . Kao razlog ukidanja, tada je navedena racionalizacija.

Inicijativu o vraćanju Carinske ispostave pokrenuli su početkom predsednik opštine Lazar Rvović i rukovodstvo Priboja, a kao razlog su navedeni povećani troškovi koje pribojski privrednici imaju kada administriranje oko carinjenja prilikom uvoza i izvoza moraju da obave u Prijepolju i pored toga što je Priboj pogranična opština .

Još jedan bitan razlog da se posle 10 godina vrati Carinska ispostava u Priboj, je očekivani dolazak investitora iz Finske, fabrike za proizvodnju kamiona „SISU- auto“ i preuzimanje Fabrike automobila u Priboju. Pre početka rada Carinske ispostave u Priboju lokalna samouprava se obavezala da obezbedi prostorne i ostale uslove poslovanja.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.