Aranđelovac: Dečaci sa Murtenice pobednici festivala

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 19. јул 2014. године Традиција Коментари

Zlatarinfo logo Prvi mesto na festivalu mladih: Nemanja Milojević(11) i Borivoje Ilić(12) (foto: R. Perišić)

Nemanja Milojević (11) iz Bele Reke i Borivoje Ilić (12) iz Negbine očarali na smotri „Pod Bukuljom, kraj izvora". Glasom i pesmom „Murtenicom vetar duva, lepa Rada ovce čuva“.

Nemanja Milojević (11) iz Bele Reke i Borivoje Ilić (12) iz Negbine, pobedili su u muškoj konkurenciji na 6. festivalu izvorne srpske pesme mladih grupa pevača Srbije pod nazivom „Pod Bukuljom, kraj izvora", održanom 17. jula u Aranđelovcu.

Izutetan uspeh dueta iz podmlatka Društva za negovanje tadicionalnog pevanja izvika u Novoj Varoši ostvaren je na njihovom prvom nastupu na manifestaciji koja neguje stvarlaštvo mladih i ohrabruje ih da čuvaju tradicionalne pesme zavičaja.

Čuvari tradidžcije – sa pozornice u AranđelovcuČuvari tradidžcije – sa pozornice u Aranđelovcu

Nekoliko dueta mladih pevača nastpiće u revijalnom delu Četvrtog sabora pevača izvika, 25.jula (petak), na Trgu vojvode Petra Bojovića.

Inače, zapažen uspeh postigli su i članovi Društva koji godinama „žare i pale“ na manifestacijama narodnog stvaralaštva u zaapadnoj Srbiji. Na 34. Čobanskim danima", 13. jula, u Kosjeriću, u ženskoj konkurenciji pevačkih parova pobedile su Tomka Paiunović I Draga Milićević, a u muškoj konkurenciji Miloljub Šaković i Milivoje Ilić, dok su drugo mesto osvojili Miroljub Raketić i Dragan Milošević.

 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

tradicija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.