Nova Varoš: Ukinuta vanredna situacija uvedena posle razorne oluje

blic.rs (Ž. Dulanocić) 01. јул 2014. године Природа Коментари

Zlatarinfo logo Olujni vetar oštetio više od 200 stambenih i pomoćnih objekata

U Novoj Varoši je ukinuta vanredna situacija uvedena nakon što je u prošlu sredu olujni vetar praćen kišom i gradom protutnjao Murtenicom i pričinio višemilionsku štetu u selima Draglica, Jasenovo, Kućani, Negbina i Bela Reka.

U Opštinskom štabu za vanredne situacije kažu da više nema potrebe za vanrednim angažovanjem ljudstva i mehanizacije na saniranju posledica nevremena.

- Meštanima smo do sada podelili 23.000 komada crepa, 170 kilograma plastične folije i 180 kvadrata lima za pokrivanje oštećenih objekata, a novcem iz budžeta platili smo i pokrivku koju su obezbedili sami meštani. Ostalo je da se popravi krov na još par objekata, za koje je takođe obezbeđen crep, a u narednih par dana struju će dobiti i poslednja četiri domaćinstva u planinskim vrletima - kaže zamenik predsednika opštine Ivan Mladenović.

Prema izveštaju opštinskih komisija koje su od 26. do 29. jula obišle ugrožene, štetu su pretrpela 73 seoska domaćinstva, od kojih čak 47 u Draglici, a oštećeno je više od 200 stambenih i pomoćnih objekata. 

Nevreme kakvo se ne pamti zahvatilo je ovaj kraj u prošlu sredu oko 23.30 sati i prema tvrdnjama meštana trajalo je svega desetak minuta. Oluja je nosila krovove, izvaljivala prozore i rušila dimnjake na objektima, a jak vetar je lomio i dalekovode pa je oko 600 domaćinstava par dana bilo bez struje i telefona. U nevremenu su stradale i poljoprivredne kulture i seoski putevi.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

priroda


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.