Nova Varoš: Letovanje o trošku opštine (video)

danas.rs (R. Popović) Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Pedesetak prvaka iz svih šest osnovnih škola na području zlatarskog kraja otputovalo je juče u Bečiće gde će deset dana boraviti o trošku Opštine Nova Varoš, a posredstvom i u organizaciji Centra za socijalni rad.

Put crnogorskog primorja karavan mališana krenuo je u pratnji nekoliko učiteljica i socijalnih radnica, predvođenih direktorkom Centra za socijalni rad Jelenom Leković, a prvake je u ranim jutarnjim satima ispratio i zamenik predsednika opštine Ivan Mladenović. On je deci poželeo srećan put i lep boravak u dečjem odmaralištu „Zlatibor“ u Bečićima, podelivši im paketiće sa hranom i vodom (poklon domaćih sponzora), kao i majice sa štampanim natpisom „Zlatarfest 2014“, kako bi najmlađi žitelji grada na padinama Zlatara promovisali novovaroški kraj i predstojeću turističku manifestaciju.

U blagodetima mora ovog puta (baš kao i lane) uživaće pedesetak prvaka iz porodica slabijeg materijalnog statusa, a prema unapred utvrđenom pravilniku o načinu izbora dece za boravak na crnogorskom primorju, koji je sačinio opštinski Centar za socijalni rad.

- Prioritet su imali mališani čija su oba roditelja nezaposlena i bez ikakvih prihoda i deca samohranih roditelja, a potom i mališani iz porodica u kojima se bar jedan od roditelja nalazi na evidenciji tržišta rada, a ukupni mesečni prihod u domaćinstvu ne prelazi iznos minimalne aprilske zarade u Republici Srbiji. Ove kriterijume ispunjavalo je oko 30 mališana, a pošto lokalna samouprava finansira letovanje za pedesetak prvaka, u pravilnik smo dodali klauzulu da za još dvadesetak njih roditelji mogu doplatiti desetodnevni boravak na moru. Za decu iz porodica u kojima je jedan od roditelja zaposlen i mesečni prihod ne prelazi iznos minimalne republičke zarade doplata iznosi 5.000 dinara, a za mališane čija su oba roditelja zaposlena 10.000 dinara - pojašnjava direktorka CSR Jelena Leković i dodaje da će novčana sredstva od doplate letovanja opredeliti za isplatu dnevnica pratiocima - učiteljima i stručnim saradnicima Centra.

Prvačići iz Nove Varoši, Bele Reke, Rutoša, Bistrice, Negbine, Radoinje, Vraneša, Akmačića, Ljepojevića i Drmanovića u Bečićima će, uz kvalitetnu uslugu smeštaja i ishrane, bogat rekreativni program i besplatne časove plivanja, boraviti do 6.jula. Za ovu namenu iz opštinske „kase“ izdvojena su sredstva od blizu milion dinara, a letovanje prvaka pomogli su i brojne privatne firme i preduzeća.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.