Nova Varoš: Od 114 đaka 29 odličnih

danas.rs (R. Popović) 13. јун 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo OŠ Živko Ljujić

Na prigodnoj svečanosti dodele svedočanstava i diploma „Vuk Stefanović Karadžić“ , uz tradicionalno matursko veče, učenici završnog razreda OŠ „Živko Ljujić“ u Novoj Varoši oprostili su se prošlog petka od ove škole i svojih nastavnika, u prisustvu roditelja, prosvetnih radnika, predstavnika školskog odbora i saveta roditelja.

- Ova generacija je ispisala još jednu sadržajnu stranicu u istoriji naše škole. Reč je o prepoznatljivoj, vrednoj i talentovanoj deci, koja su se, pored zavidnog uspeha u školi, iskazala i u recitovanju, glumi, plesu, sportu, muzici. Ovo nije običan dan, ni za vas, dragi maturanti, ni za vaše roditelje, ni za školu. Stigli smo do velike, životne raskrsnice. Vi nastavljate dalje. A mi čekamo neku novu, darovitu generaciju. Došao je trenutak da jedni drugima oprostimo - mi vama vaše nestašluke, a vi nama trenutke slabosti. Ne smemo zaboraviti da je čovek najveći kad prašta, rekao je na svečanosti Radiša Filipović, direktor gradske Osnovne škole. On je poželeo „malim“ maturantima da im sreća i zdravlje budu životni saputnici i poručio: Ma šta izabrali za svoju profesiju, budite dobri i obrazovani ljudi. Dobri radi svoga dobra, a obrazovani jer obrazovan čovek bolje razume život i prepoznaje se na svakom koraku“.

A da je reč o uspešnoj i vrednoj generaciji, potvrđuje i podatak da je od ukupno 114 učenika, sa odličnim uspehom razred završilo njih 29. Vrlo dobrih je bilo 44 , a dobrih 32 . Ova generacija osmaka ostaće upamćena i po 10 učenika sa svim peticama, koji su dobitnici diplome „Vuk Karadžić“. Za izuzetan uspeh postignut tokom osmogodišnjeg školovanja, Vukovom diplomom nagrađeni su: Anđela Glavonjić, Sunčica Lojaničić, Radivojka Obućina, Andrijana Matović, Milica Paunović, Miloš Todorović, Nenad Drulović, Marijana Nikačević, Nikola Čović i Aleksa Arsić.

Uspešni i srednjoškolci

Početkom ove sedmice održane su i tradicionalne maturske večeri i svečanosti podele diploma i svedočanstava i u novovaroškim srednjim školama. Odlične rezultate tokom školovanja postigla je i ova generacija srednjoškolaca, a u prilog tome govori i podatak da je u ovdašnjoj Gimnaziji „Pivo Karamatijević“, od ukupno 60 đaka završnih razreda, odličnih bilo 37 (62 posto), od kojih su njih 10 dobitnici diplome „Vuk Karadžić“. To su: Julijana Mandić (učenica generacije), Aleksandra Popović, Miloš Stojić, Andrea Matijević, Anastasija Nedović, Sara Martinović, Vida Matović, Haris Turkmanović, Kristina Lečić i Marijana Šaponjić. Vrlo dobrih je bilo 18, a svega četvoro je razred završilo sa dobrim uspehom.

U Tehničkoj školi za đaka generacije proglašen je Dragan Drobnjaković. On je ujedno i jedini dobitnik diplome „Vuk Karadžić“. U ovoj obrazovnoj ustanovi, maturski ispit polagala su 43 učenika - odličnih je bilo 18, vrlo dobrih takođe 18, a dobrih sedam. Završni ispit trogodišnjeg školovanja polagalo je 13 đaka, od kojih je sedmoro odličnih, četvoro vrlo dobrih i dvoje dobrih.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.